Οι μέτοχοι της Qatar Insurance Company ενέκριναν την πρόταση του δ.σ. για την αύξηση του κεφαλαίου του ομίλου από τα 2,7 δισ. QR σε 3,2 δισ. QR κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων που έλαβε χώρα χθες.

Η συνέλευση, της οποίας προήδρευσε ο αντιπρόεδρος Abdulla bin Khalifa al-Attiyah, ενέκρινε επίσης τη διανομή μερίσματος 15% και την έκδοση τριών “μπόνους” μετοχών για κάθε 20 που κατέχει ο κάθε μέτοχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας ανέφερε ότι η συνεπής προσέγγιση του ομίλου στην εφαρμογή των διεθνών προτύπων και των βέλτιστων πρακτικών στην αξιολόγηση των μελλοντικών απαιτήσεων κεφαλαιακής επάρκειας και φερεγγυότητας, διασφαλίζουν ότι παραμένει σε καλή θέση και κεφαλαιοποιημένη εν τω μέσω των πιέσεων που προκαλούν οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές.

Ο Al-Attiyah τόνισε πως παρά τις προκλήσεις του 2017, ο όμιλος κατέγραψε ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις, σε συνδυασμό με την ισχυρή αύξηση των ασφαλίστρων, ανεβάζοντας τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στα 11,7 δισ. QR, υψηλότερα κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη ο όμιλος Qatar Insurance Company δραστηριοποιείται μέσω της Qatar Insurance Company Europe LRD (QEL), η οποία με τη σειρά της έχει εκπροσώπηση στην Ελλάδα μέσω της QBrokers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης