Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη». Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί πόσα διαφορετικά ζητήματα εμπεριέχει αυτή η τόσο σύντομη φράση; Για μια εταιρεία, η βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί να ξεκινά και να τελειώνει σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ούτε όμως και να αφορά αποκλειστικά το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων της. Γιατί στην πραγματικότητα, όλες οι δραστηριότητες και όλα τα προϊόντα μπορούν και οφείλουν να γίνουν βιώσιμα για τον πλανήτη, χαρίζοντας έτσι καλύτερη ζωή σε όλες τις επόμενες γενιές.

Ενώ, λοιπόν, ζούμε σε μια εποχή που οι καταναλωτές εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με έννοιες όπως η βιωσιμότητα, η κυκλική οικονομία, η ηλεκτροκίνηση κ.ά. πολλοί δεν μπορούν ακόμα να διαχωρίσουν εύκολα εκείνες τις εταιρείες που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν τον πλανήτη από εκείνες που όντως το κάνουν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της δεύτερης κατηγορίας, ωστόσο, αποτελεί η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙπου εδώ και χρόνια επενδύει στην Πράσινη Οικονομία, στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, προσπαθώντας συνεχώς να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και εξελίσσεται με γνώμονα την περιβαλλοντική υπευθυνότητα, τη βιωσιμότητα και την αειφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή την ιδιαίτερη, για όλους, εποχή, μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος έχει αναχθεί σε παγκόσμια πρόκληση, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της, λανσάροντας τον Οκτώβριο του 2020 τη νέα σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET). Η εταιρεία, μάλιστα, κατάφερε να μειώσει το πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή κατά 5% περισσότερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και μάλιστα το έκανε 5 χρόνια νωρίτερα!

Τα προϊόντα ΖΑΓΟΡΙ MINI 330ml, ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml, ΖΑΓΟΡΙ 750ml αλλά και ολόκληρη η σειρά ΖΑΓΟΡΙ Sparkling κυκλοφορούν ήδη σε νέες GOGREEN συσκευασίες ενώ είναι δέσμευση της εταιρείας σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, να περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και, επειδή η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ δεν μένει ποτέ στα λόγια, είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο της που κατέχει πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιβεβαιώνοντας πως χρησιμοποιεί πιστοποιημένο υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET.

Αντίστοιχα, κατέχει πιστοποιήσεις και για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της. Η φροντίδα προς το περιβάλλον, ωστόσο, δεν σταματά εκεί για την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αλλά επεκτείνεται και στη βιώσιμη κινητικότητα. Συγκεκριμένα, από το 2020 η εταιρεία έχει εφαρμόσει μια τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων στο 50% του μεταφορικού της στόλου. Έτσι έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος λειτουργίας τους σε σχέση με το 2019 κατά περίπου 10% αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δραστηριότητας μεταφοράς κατά περίπου 12%. Ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το υπόλοιπο 50% του στόλου της να τη διαδικασία μείωσης της κατανάλωσης. Επιπλέον, υπό διερεύνηση βρίσκεται και η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων για το στόλο επιβατικών αυτοκινήτων leasing που χρησιμοποιεί το προσωπικό της εταιρείας.

Δεν υπάρχει λοιπόν, αμφιβολία. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μία από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις εταιρειών που δεν μένουν στα λόγια αλλά χαράζουν, έμπρακτα, έναν πιο πράσινο δρόμο για το μέλλον όχι μονάχα αυτής της γενιάς αλλά και κάθε επόμενης, γιατί το καλό το έχει μέσα της και το κάνει πράξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης