Μια μικρή συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή επιδιώκει ο Β. Μαρινάκης, ο οποίος φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και κατ΄ άλλους οι συζητήσεις είναι ήδη πολύ προχωρημένες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για μονοψήφιο ποσοστό της ενεργειακής εταιρείας, ενώ πριν από έναν μήνα ανάλογο ποσοστό είχε αποκτήσει η επενδυτική εταιρεία της Μαριάννας Λάτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι τελευταία ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης Γιώργος Περιστέρης πραγματοποιεί placements της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με premium στην τιμή των 13 ευρώ ανά μετοχή, με τα έσοδα από τα οποία χρηματοδοτεί την ενίσχυση της θέσης του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την αποχώρηση της Reggeborgh.

Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό του κ. Περιστέρη και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αθροιστικά θα είναι της τάξης του 50%.  

Σε ό,τι αφορά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το ποσοστό του κ. Περιστέρη ανέρχεται στο 27% και αναμένεται να πλησιάσει τα επίπεδα του 32 έως 33%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση του κ. Μαρινάκη συνδέεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και με τις εξελίξεις στη ναυτιλιακή αγορά και με τους στόχους για μείωση των εκπομπών ρύπων που θα πρέπει να επιτύχει τα επόμενα χρόνια ο κλάδος της ναυτιλίας.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι ο μεγαλύτερος παίκτης της εγχώριας αγοράς παραγωγής και αποθήκευσης πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ΑΠΕ διεθνώς. Διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, και παράλληλα συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά με στόχο τα 3 GW εγκαταστάσεων ΑΠΕ μέχρι το 2025.

Στην επενδυτική εταιρεία Latsco Hellenic Holdings το 7,6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

H επενδυτική εταιρεία Latsco Hellenic Holdings S.à r.l., συμφερόντων Μαριάννας Ι. Λάτση, απέκτησε στα μέσα Μαρτίου 2021 συνολικά 7.858.571 μετοχές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, που αντιστοιχούν στο 7,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η επένδυση σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως είναι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η επένδυση στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διευρύνει το υφιστάμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της κας. Μαριάννας Ι. Λάτση, η διαχείριση του οποίου γίνεται μέσω του LATSCO Family Office.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν υφιστάμενες από δεκαετίες επενδύσεις στη ναυτιλία, τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, την ενέργεια και την ακίνητη περιουσία, παράλληλα με μία σειρά από πρόσφατες, άμεσες και έμμεσες, επενδύσεις στους τομείς των υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής, σε εταιρείες παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ασφαλείας και κυβερνοασφάλειας, σε εταιρείες τεχνολογίας, καθώς και στον τομέα της ψυχαγωγίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης