Πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη είναι η Attica Bank μετά την ολοκλήρωση της πρωτοποριακής συναλλαγής σχετικά με το καταγγελμένο χαρτοφυλάκιο δανείων.

Αυτό αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Τράπεζας, κάνοντας λόγο για δημοσιεύματα μερίδας του ηλεκτρονικού Τύπου που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Attica Bank, με αφορμή την απόφαση της διοίκησης να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου μέσω αύξησης κεφαλαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Attica Bank διαμορφώνεται σήμερα περίπου στο 16,4%, είναι δηλαδή υψηλότερος του μέσου όρου του αντίστοιχου δείκτη του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα.

Επίσης, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της τράπεζας, διαμορφώνονται πλέον στο 37% από 60%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο απ’ όλες τις τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της, διαμορφώνονται σε 20% από 45%. Ταυτόχρονα, η τράπεζα έχει καταφέρει να μειώσει το λειτουργικό της κόστος πάνω από 20%.

Επομένως, όπως σχολιάζουν οι πηγές της Τράπεζας, τα όσα αναφέρονται σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, στοχεύουν στο να αποπροσανατολίσουν το επενδυτικό κοινό από τα θετικά αυτά αποτελέσματα, με αφορμή τη στρατηγική απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει σε νέα αύξηση, προκειμένου να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές, (ύψους 100 εκατ. ευρώ) και να μην επιβαρυνθεί με το κόστος του ομολόγου, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, με τη νέα αύξηση θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη της τράπεζας, προκειμένου να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο και να εγγυηθεί στους μετόχους της τη λειτουργική της κερδοφορία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης