Η Σαγκάη θα φορτώνει κυρίως για… Πειραιά μετά τη συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη στα γραφεία του ΟΛΠ στον Πειραιά μεταξύ του οργανισμού και της εταιρείας διαχείρισης του μεγαλύτερου κινεζικού λιμανιού SIPG (Shanghai International Port Group (SIPG).

Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων συνεργασίες για χρηματοδοτήσεις λιμενικών έργων, εκπαίδευσης, τεχνικής βοήθειας και αλλά. Παράλληλα προβλέπεται κοινός σχεδιασμός εκστρατειών προώθησης για τα λιμάνια της Σαγκάης και του Πειραιά, με στόχο την αύξηση των διακινούμενων φορτίων και του εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος Cosco shipping Xu lirong, ο προεδρος της SIPG Chen Xuyuanο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ c. Fu, ο ανωτερος σύμβουλος διοικησης του ΟΛΠ Αθ. Λιάγκος, ο υφυπουργός επικράτειας Δ. Λιάκος, ο υφυπουργός ανάπτυξης Σ. Πιτσιόρλας ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μόραλης και άλλοι.

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Chen Xuyuan εκτός από πρόεδρος της SIPG είναι επικεφαλής της Shanghai SIPG F.C., μιας εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων της Κίνας αλλά και γραμματέας της κομματικής επιτροπής της Σαγκάης.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΟΛΠ αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα σημαντικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) υπεγράφη σήμερα, 12 Ιουνίου 2017, μεταξύ της ΟΛΠ Α.Ε. και του Shanghai International Port Group, δηλαδή του μεγαλύτερου εμπορικού λιμένος στον κόσμο. Το ΜΟU υπεγράφη από το κ. Αθανάσιο Λιάγκο Σύμβουλο Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. και το Πρόεδρο του Shanghai International Port Group κ. Chen Xuyuan.

Η κίνηση αυτή αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική θέση του Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη και ιδιαίτερα στο θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού. Οι τομείς συνεργασίας που αναφέρονται στο μνημόνιο είναι οι εξής: Μελέτες Έργων, Εκπαίδευση Προσωπικού, Ανταλλαγή Πληροφοριών, Τεχνική Βοήθεια κ.α.

Ο βασικός στόχος που επιδιώκεται μέσα από τη στενή συνεργασία στους παραπάνω τομείς είναι η ανάπτυξη συνεργειών που θα βελτιώσουν τις εμπορικές συναλλαγές και θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα για από κοινού συζητήσεις των δύο λιμένων με τις ναυτιλιακές εταιρείες με στόχο τη περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Επίσης υπογράφτηκε και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του COSCO SHIPPING GROUP και του Shanghai International Port Group. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, o Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων) κα Ράνια Αικατερινάρη, ο κ. Han Zheng, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής Σαγκάη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και ο Πρόεδρος της China COSCO Shipping Captain Xu Lirong».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης