Έναρξη λειτουργίας των χώρων εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης (Café Εστιατόριο Κ. Παρθένης και Café Ilissos), είσοδο στην αγορά των Dark Kitchens με δύο νέα concepts τo JACKSON BURGER και την PIZZA MIA, επέκταση στον χώρο της εστίασης με τη δημιουργία του νέου concept, TAILOR MADE COFFEE ROASTERS και επαναλειτουργία του ιστορικού JACKSON HALL, προβλέπει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ομίλου Βενέτη για το 2023.

Κλείνοντας εφέτος 75 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο όμιλος Βενέτη απαριθμεί 17 εταιρείες σε όλο το φάσμα της εστίασης. Ο κύκλος εργασιών του ανήλθε το 2022 στα 52.290.000 ευρώ έναντι 43.002.577 ευρώ το 2021, σημειώνοντας αύξηση 24%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου έφτασαν το 2022 τα 3.672.000 ευρώ από 5.069.461 ευρώ το 2021, σημειώνοντας μείωση κατά 28%, ενώ το EBITDA ανήλθε στα 8.715.000 ευρώ έναντι 11.005.055 ευρώ το 2021, μειώθηκε δηλαδή κατά 24%. Για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ο κύκλος εργασιών του ομίλου αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά 12%.

Το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας για την επόμενη τετραετία ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ και προβλέπει νέα παραγωγική μονάδα στη Βοιωτία και μηχανολογικό εξοπλισμό, νέα καταστήματα και εξαγορά δικτύων καταστημάτων εστίασης. Στόχος του τετραετούς αυτού προγράμματος είναι οι πωλήσεις του σήματος «ΒΕΝΕΤΗ» να ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ, σε κύκλο εργασιών.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στην αγορά των Dark Kitchens, με δύο νέα concepts, το JACKSON BURGER και την PIZZA MIA. Σε συνεργασία με την Five Boys, λειτουργούν ήδη τέσσερις Dark Kitchens στην Αττική- στην Καισαριανή και την Αργυρούπολη- ενώ δύο είναι υπό κατασκευή στην περιοχή του Κολωνακίου. Στόχος είναι μέχρι τέλος του χρόνου o αριθμός να φτάσει τις δέκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, από τη Βενέτη σε συνεργασία με την ομάδα του TAILOR MADE δημιουργήθηκε το νέο concept TAILOR MADE COFFEE ROASTERS, με πρώτο πιλοτικό κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην οδό Περικλέους 37.

Πρόκειται για ένα concept ποιοτικού καφέ – καφεκοπτείου που συνδυάζει τον καφέ με κατηγορίες όπως ζεστό και κρύο σνακ, σάντουιτς, γαλακτοκομικά, γλυκά, παγωτό, χυμούς, ψωμιά ειδικής διατροφικής αξίας και τυποποιημένα προϊόντα. Το νέο concept έρχεται ως απάντηση στις όλο και πιο απαιτητικές και πολύπλοκες ανάγκες που έχει ο καταναλωτής από την αγορά του καφέ και της εστίασης.

H εταιρεία Venice Boutique Catering ανήκει στον όμιλο εταιρειών Βενέτη και δημιουργήθηκε για να παρέχει υπηρεσίες catering υψηλών προδιαγραφών με επικεφαλής τον Εxecutive Chef Jean Louis Capsalas, μεταξύ άλλων, ανέλαβε μετά από διαγωνισμό και διαχειρίζεται τους δύο χώρους εστίασης στην Εθνική Πινακοθήκη.

Το Café Εστιατόριο Κ. Παρθένης βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου Β’ της Εθνικής Πινακοθήκης, προσφέροντας στους επισκέπτες φαγητό με πιάτα που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, εκλεκτά ελληνικά κρασιά, καφέ, ροφήματα, δροσερούς χυμούς, πρωινό ή brunch.

Το Café Ilissos βρίσκεται κάτω από το φουαγιέ της κεντρικής εισόδου της Εθνικής Πινακοθήκης, μέσα στον κήπο με το κανάλι και τα διάσπαρτα γλυπτά. Πρόκειται για ένα all day café που προσφέρει, εκτός από ροφήματα, φρέσκα σάντουιτς, γλυκά και σαλάτες. Σημειώνεται ότι και οι δυο χώροι ακολουθούν το ωράριο λειτουργίας της Εθνικής Πινακοθήκης.

Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να επαναλειτουργήσει το ιστορικό μπαρ-εστιατόριο JACKSON HALL στο Κολωνάκι. Ο σχεδιασμός προβλέπει στο ισόγειο κατάστημα να στεγαστεί ένα Artisan Bakery ενώ στον πρώτο όροφο θα λειτουργήσει American Bar-Εστιατόριο με τα σήματα των Jackson Burger και Pizza Mia.

Το «μικρότερο» concept της εταιρείας, το VENETI GO, αριθμεί σήμερα δύο καταστήματα, το ένα στην πλατεία του Μοναστηρακίου και το άλλο στην γωνία των οδών Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, ενώ μέσα στο 2023 αναμένεται να λειτουργήσουν άλλα δέκα οκτώ. Τα VENETI GO αποτελούν τη νέα πρόταση της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ για την κάλυψη μικρών αναγκών του καταναλωτή για προϊόντα της καθημερινότητάς του. Πρόκειται για μικρά αναψυκτήρια με γρήγορη εξυπηρέτηση που προσφέρουν συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων όπως γρήγορα snacks, ροφήματα, ποικιλίες καφέ, φυσικούς χυμούς και σάντουιτς.

Η CREMERIA VENETI, το Boutique Γαλακτοπωλείο της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ, διαθέτει αυτή τη στιγμή 7 σημεία πώλησης, ενώ σημαντικό μερίδιο πωλήσεων πραγματοποιείται μέσα από πλατφόρμες take away. Η CREMERIA VENETI συνεργάζεται ήδη με την πλατφόρμα Wolt ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η συνεργασία και με την E-food.

Τέλος, τα προϊόντα VENETI FAMILY έχουν διεισδύσει στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού ενώ διευρύνεται διαρκώς η γκάμα τυποποιημένων προϊόντων της ετικέτας.

Στην οικογένεια VENETI FAMILY περιλαμβάνονται τα σιροπιαστά VENETI FAMILY καθώς και νέα προϊόντα όπως ψωμιά διατροφικής αξίας, μπάρες δημητριακών, σνακς, κριτσίνια muffins, cookies, τσουρέκια, κά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης