Βουτιά 70% στα κέρδη τριμήνου ανακοίνωσε η Nissan Motor και υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα ετήσια μεγέθη, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δέχτηκε πλήγμα από την πτώση των πωλήσεων, η οποία εντείνει τη συνεχιζόμενη αναστάτωση που βιώνει μετά την απομάκρυνση του πρώην επικεφαλής Carlos Ghosn.

Τα τελευταία αδύναμα στοιχεία της Nissan δείχνουν το μέγεθος της δουλειάς που καλείται να κάνει η νέα ομάδα διοίκησης που θα αναλάβει από 1η Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την απομάκρυνση του Ghosn σχεδόν έναν χρόνο πριν, η Nissan βρέθηκε αντιμέτωπη με συρρικνούμενα κέρδη, αβεβαιότητα για την ηγεσία της και εντάσεις με τον κορυφαίο της μέτοχο, τη Renault -η μετοχή της οποίας υποχώρησε 2% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013 μετά το απογοητευτικό guidance της Nissan.

Τα λειτουργικά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας βάσει πωλήσεων διαμορφώθηκαν στα 30 δισ. γιεν (274,98 εκατ. δολάρια) στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι 101,2 δισ. γιεν έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα τοποθετούσαν κατά μέσο όρο στα 47,48 δισ. γιεν.

Η Nissan περιέκοψε κατά 35% την πρόβλεψη για τα συνολικά ετήσια λειτουργικά κέρδη στα 150 δισ. γιεν. Αν επαληθευτεί η πρόβλεψη, θα είναι η χειρότερη επίδοση σε διάστημα 11 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η εταιρεία τοποθετεί τις παγκόσμιες πωλήσεις λιανικής στα 5,2 εκατ. οχήματα από 5,5 εκατ.  προηγουμένως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης