Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, 13:49
Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
Αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου γίνονται πλέον, από την 1η Ιουλίου, οι αιτήσεις προεγγραφής και εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων, αλλά και αυτές των μεταβολών, λήψης πιστοποιητικού μελών εταιρειών (ιστορικό) στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, από επαγγελματίες-μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που δε χρειάζεται να προσέρχονται στα γκισέ του Επιμελητηρίου.

Από την ίδια ημερομηνία, και η λήψη πιστοποιητικού γενικού μητρώου για ατομικές επιχειρήσεις ή εταιρείες πραγματοποιείται αποκλειστικά χωρίς υποβολή αίτησης, μέσα από τις προσωποποιημένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες τού Επιμελητηρίου στη web εφαρμογή e-επιμελητήριο.

Το πιστοποιητικό αυτό χρησιμεύει για κάθε νόμιμη χρήση, συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ και η διαδικασία λήψης του δεν ξεπερνά τα 2-3 λεπτά της ώρας, εφόσον χρησιμοποιείται χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα για την εξόφλησή του.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Επιμελητηρίου, 210 3380200, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Προς το παρόν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης προεγγραφής ατομικών επιχειρήσεων με δραστηριότητες διαμεσολαβούντων (ασφαλιστές, συντονιστές, πράκτορες κλπ), μεσιτών ακινήτων και παραγωγών οπτικοακουστικών έργων, ωστόσο δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης εγγραφής τους, λόγω συγκεκριμένων απαιτούμενων εγγράφων.

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο έχει ανοίξει τον δρόμο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το 2015, με τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Επιμελητηρίου (e-chamber), με προσωποποιημένες υπηρεσίες προς τα μέλη (μεταβολές, αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας, δυνατότητα ηλεκτρονικής χορήγησης πιστοποιητικών, προβολή επιχείρησης κλπ), καθώς και υπηρεσίες προς τρίτους (ηλεκτρονική προεγγραφή ή εγγραφή ατομικής επιχείρησης, αναζητήσεις επιχειρήσεων) και έχει υποδεχθεί σε αυτό το διάστημα περισσότερες από 9.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, 13:49