Το 2017 η ελληνική χρωματοβιομηχανία πέτυχε να σταθεροποιήσει τα αποτελέσματά της στα επίπεδα του 2016 και αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον, αυτό επιβεβαίωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής χρωμάτων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ένωσης Βιομηχανιών Χρωμάτων, Βερνικιών & Μελανών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η ΓΣ εξέλεξε το νέο ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιομηχανιών Χρωμάτων, Βερνικιών & Μελάνων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πρόεδρος: Γεώργιος Καραβασίλης – ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ

-Αντιπρόεδρος: Αικατερίνη Χατζηνικόλα – ΒΕΧΡΩ ΑΕ

-Γεν. Γραμματέας: Γεωργία Κουτλή – ER LAC Γ. Δ. ΚΟΥΤΛΗΣ ΑΒΕΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ταμίας: Θάλεια Κωνσταντινίδη – BERLING ABEE

-Μέλη: Δημήτριος Τσιμπούκης- ΧΡΩΤΕΧ ΑΕ, Γεώργιος Βλαχάκης- ΝΕΟΚΕΜ ΑΕ, Γεώργιος Βαρσαμής- ΒΕΡΝΙΛΑΚ ΑΕ

Ο νέος Πρόεδρος κ. Γεώργιος Καραβασίλης τόνισε «ότι ο κλάδος προσβλέπει το 2018 σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον να υλοποιηθούν οι πολιτικές που θα συμβάλλουν στην αύξηση της επενδυτικής, παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων χρωμάτων. Η επανεκκίνηση του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ” αναμένεται, παράλληλα με την βελτίωση των ενεργειακών αποδόσεων των κτηρίων, να συμβάλει στην αναζωογόνηση του κλάδου σε μια περίοδο όπου η οικοδομική δραστηριότητα είναι σχεδόν μηδαμινή».

Η ελληνική αγορά χρωμάτων, η οποία υπολογίζεται σε συνολικά €250 εκατ., εκ των οποίων τη μερίδα του λέοντος έχουν τα οικοδομικά με €190 εκατ., αποτελεί μια κινητήρια δύναμη για την οικονομία της χώρας, με σημαντική συμβολή τόσο στην ενίσχυση του εμπορικού ισοζυγίου όσο και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σε ελληνικές εταιρείες ανήκει και το 80% του συνολικού μεριδίου της αγοράς οικοδομικών χρωμάτων. Παράλληλα η διεθνής επιχειρηματική και εξαγωγική τους δραστηριότητα απαριθμεί, επιπλέον, 20 θυγατρικές και 5 εργοστάσια σε βασικές αγορές εξωτερικού, έτσι ώστε οι εξαγωγές όχι μόνο υπερβαίνουν τις εισαγωγές δημιουργώντας θετικό εμπορικό ισοζύγιο, αλλά τις περιορίζουν σε περίπου 5% της ελληνικής αγοράς.

Σήμερα, οι ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούν άμεσα περίπου 1.500 εργαζόμενους, ενώ διπλάσιες είναι οι έμμεσες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί χάρη στις συνεχείς επενδύσεις των εταιρειών.

Οι Ελληνικές εταιρείες παραγωγής χρωμάτων έχουν στην πλειονότητά τους ιδιόκτητα brands και σημαντική τεχνογνωσία, ενώ επενδύουν συστηματικά στην Έρευνα και Ανάπτυξη χάρη στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό τους προσωπικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης