Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι μεγάλοι και σοβαροί οίκοι, ο υγιής ανταγωνισμός θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα για όλους και για τους καταναλωτές, τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ.

Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της εισόδου του ομίλου στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με την εξαγορά της εταιρείας NRG, ο κ. Τζαννετάκης αποκάλυψε, επίσης, ότι έχει συμφωνηθεί η πώληση του 50% των μετοχών της εταιρείας εμπορίας φυσικού αερίου M&M στον όμιλο Μυτιληναίου (που ελέγχει το άλλο 50%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, παραμένει η από κοινού συμμετοχή των δύο ομίλων στην Κόρινθος Power που ελέγχει τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στο διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων.

Παρουσιάζοντας τα σχέδια της Motor Oil ο κ. Τζαννετάκης ανέφερε ότι κεντρικό στόχο αποτελεί η ανάπτυξη των μεταφορικών υποδομών (logistics) με την επέκταση του λιμανιού και την κατασκευή νέων δεξαμενών στο διϋλιστήριο Κορίνθου, καθώς και η διασύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο που συμφωνήθηκε πρόσφατα ύστερα από 8 χρόνια προσπαθειών.

Στόχος, όπως είπε, είναι όχι μόνο η ελληνική αγορά αλλά και τα Βαλκάνια. Υπογράμμισε ότι η μερισματική πολιτική του ομίλου συνίσταται στην παροχή σταθερά καλής απόδοσης, η οποία θα κυμανθεί εφέτος στο 6%, ενώ απέκλεισε την καταβολή εκτάκτου μερίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για πιθανό ενδιαφέρον για την ΔΕΠΑ, ο κ. Τζαννετάκης τόνισε ότι το θέμα θα εξεταστεί όταν ωριμάσει και ότι επί του παρόντος «δεν έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον ούτε έχουμε μελετήσει κάτι».

Η είσοδος, ωστόσο, του ομίλου στη λιανική αγορά ρεύματος και φυσικού αερίου αποτελεί ειλημμένη απόφαση και θα υλοποιηθεί μέσω της εξαγοράς της εταιρείας NRG η οποία εγκρίθηκε και τυπικά πρόσφατα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα εμπορικά προγράμματα που περιλαμβάνουν:

-30% δωρεάν ρεύμα και 30% δωρεάν φυσικό αέριο για το σπίτι, κάθε μήνα για 2 χρόνια (δηλαδή έκπτωση που θα εμφανίζεται στο λογαριασμό ως δωρεάν ενέργεια)

Συνδυαστικές ενέργειες που αφορούν αποκλειστικά σε κοινόχρηστες παροχές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου πολυκατοικιών, επίσης με 30% δωρεάν ρεύμα και έως 30% δωρεάν φυσικό αέριο κάθε μήνα για 2 χρόνια.

– Ειδικές συνδυαστικές ενέργειες για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να γίνουν πελάτες της NRG, τόσο για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και φυσικού αερίου, προσφέροντάς έως 25% δωρεάν ρεύμα και έως 20% δωρεάν φυσικό αέριο για την επιχείρησή τους κάθε μήνα για 1 χρόνο.

Όπως ανακοινώθηκε, το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος μετά τις εκπτώσεις διαμορφώνεται σε 62,65 ευρώ ανά μεγαβάτ (1000 κιλοβατώρες). Παρουσιάζοντας τα προγράμματα ο γενικός διευθυντής της NRG, Αναστάσιος Λωσταράκος, ανέφερε ότι τα δύο κύρια εμπόδια για την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος είναι η χρέωση για τις ανανεώσιμες πηγές που επιβάλλεται στους προμηθευτές και η διοχέτευση μέρους της ενέργειας που διατιθεται μεσω δημοπρασιών (ΝΟΜΕ) απο τη ΔΕΗ σε εξαγωγές.

Το μερίδιο αγοράς της NRG σήμερα είναι 1,3% και το πελατολόγιο περιλαμβάνει κυρίως επαγγελματίες. Στόχος της Motor Oil είναι η παροχή ενεργειακών λύσεων στους καταναλωτές αξιοποιώντας και το δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης