Μοτοδυναμική: Αύξηση 13,7% στα λειτουργικά κέρδη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, 18:33
Μοτοδυναμική: Αύξηση 13,7% στα λειτουργικά κέρδη

Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία παρουσίασε ο Όμιλος Μοτοδυναμική(εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ) το ενιάμηνο του 2019, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται σε 2.2 εκ. σημειώνοντας αύξηση 13.7% έναντι του 2018, ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 47.8 εκ. € έναντι 47.3 εκ. € το 2018, σημειώνοντας οριακή αύξηση 1%.

Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) στην Ελλάδα, μετά την έντονη ανάπτυξη των τελευταίων ετών, παρουσίασαν μια σταθεροποιητική τάση με αυξημένη όμως κερδοφορία, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες (Ρουμανία, Βουλγαρία) συνεχίζουν την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων ετών.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσίασαν οριακή κάμψη λόγω μη διαθεσιμότητας συγκεκριμένων μοντέλων, μια κατάσταση όμως που έχει ήδη εξομαλυνθεί με σημαντικά θετική επίδραση να αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο.

Είναι γνωστό ότι ο κλάδος ενοικίασης αυτοκινήτων παρουσιάζει έντονη εποχικότητα με το γ’ τρίμηνο να συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων και μάλιστα με πολύ έντονη κερδοφορία.

Η ενσωμάτωση της νέας δραστηριότητας (Sixt) εξακολουθεί να κινείται με γοργούς ρυθμούς και με πολύ θετικά αποτελέσματα συνεισφέροντας στο ενιάμηνο πωλήσεις 23,8 εκ. και λειτουργικά κέρδη 2,1 εκ.

Με την ενοποίηση της Λάϊον Ρένταλ, ο Όμιλος το ενιάμηνο του 2019 παρουσίασε κύκλο εργασιών 71,6 εκ. € και κέρδη προ φόρων 2,7 εκ €.

Μετά από επενδύσεις 23 εκ. €.το ενιάμηνο, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ανέρχεται στα 27,8 εκ. €.

Επίσης, εντός του ενιαμήνου του 2019 ολοκληρώθηκε η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης του Ομίλου με την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκ. €.

Όπως αναφέρει, «με την απόκτηση συμμετοχής 80,5% στην Λάϊον Ρένταλ Α.Ε (αποκλειστικός δικαιοδόχος της Sixt GmbH για την Ελλάδα), ο Όμιλος διευρύνει πλέον σημαντικά τα μεγέθη του και παράλληλα δραστηριοποιείται σε ένα νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, όπως αυτός της ενοικίασης αυτοκινήτων».

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή της Λάϊον Ρένταλ αποκτήθηκε στις 3/12/2018.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, 18:33