Η Moody’s αναβάθμισε σε Caa2 την Alpha Bank και την Eurobank, αργά το απόγευμα, δίνοντας μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά βεβαίως από τις επιδόσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας μας στα stress tests.

Η Moody’s Investors Service ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε τις αξιολογήσεις στις μακροπρόθεσμες καταθέσεις και στο μη διασφαλισμένο χρέος με προτεραιότητα των Alpha Bank και Eurobank στο Caa2 από Caa3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναβάθμισε επίσης την αξιολόγηση για τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου (CRA) σε B3(cr) από Caa1(cr) για την Alpha Bank και σε B3(cr) από Caa2(cr) για την Eurobank.

Η απόφαση για την αναβάθμιση των δύο τραπεζών προκλήθηκε από την επέκταση της καταθετικής βάσης των δύο τραπεζών και την έκδοση υποχρεώσεων μειωμένης εξασφάλισης, που υποδεικνύει αυξημένη προστασία για τους πρωτεύοντες πιστωτές, αναφέρει στην ανάλυση της η Moody’s.

Ο οίκος προσθέτει ότι οι αξιολογήσεις της Alpha Bank συνεχίζουν να έχουν θετικό outlook και οι αξιολογήσεις της Eurobank συνεχίζουν να έχουν σταθερό outlook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης