Το ενδιαφέρον μας για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι αυτονόητο αλλά περισσότερα θα μπορέσουμε να πούμε όταν θα οριστικοποιηθεί το σχήμα ανέφερε προ ολίγου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος, Ε. Μυτιληναίος στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής ΓΣ της εταιρείας.

Όπως είπε τα συμφέροντα στο αέριο είναι πολύ μεγάλα, μεγαλύτερα από τον ηλεκτρισμό και τα απόνερα από τις διεργασίες αρκούν να προκαλέσουν μεγάλες επιχειρηματικές και όχι μόνο αναταράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Μυτιληναίος καταναλώνει περίπου το ένα τρίτο του αερίου της χώρας, ενώ ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με μεγάλο όνομα του κλάδου, εκτός από την πρόσφατη συμφωνία απευθείας προμήθειας από τη Gazprom. Επίσης τον Ιούλιο η Μυτιληναίος θα φέρει στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο αερίου από την Qatar Gas

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της αποεπένδυσης των λιγνιτών ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι η εταιρεία θα δώσει το παρόν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος) ωστόσο εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα των λιγνιτικών μονάδων σε περιβάλλον υψηλού κόστους δικαιωμάτων ρύπων.

Θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον, θα μπούμε στο data room και μετά θα τοποθετηθούμε το διοξείδιο θα καθορίσει το μέλλον της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, είπε ο κ. Μυτιληναίος υπογραμμίζοντας την επιφύλαξή του καθώς η ΕΕ κάνει τα πάντα ώστε τα δικαιώματα ρύπων να είναι ακριβά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης