Την προσφορά των 175 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Vivartia επιβεβαίωσε η CVC Capital Partners, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μarfin Investment Group.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η “MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” (“MIG”) ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι σήμερα, 26/11/2020 τα επενδυτικά κεφάλαια της “CVC CAPITAL PARTNERS” (“CVC”) επιβεβαίωσαν την δεσμευτική προσφορά τους για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της “VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” (“VIVARTIA”) έναντι τιμήματος ανερχομένου σε ευρώ €175 εκατομμύρια. Η MIG θα προβεί σε νεότερες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό αφού το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάσει την προσφορά και τους προταθέντες συμβατικούς όρους της συναλλαγής».

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων της MIG με το CVC για τη Vivartia έληγε την 30ή Νοεμβρίου.

Το fund και οι πιστώτριες τράπεζες φαίνεται ότι τα βρήκαν για το πώς θα καλυφθεί το άνοιγμα των 423,2 εκατ. ευρώ που έχει αυτή τη στιγμή η Vivartia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείο -κλειδί στη σύγκλιση που επετεύχθη τις προηγούμενες ημέρες ήταν αφενός ότι το CVC φέρεται να δέχθηκε να εξοφλήσει το 50% των δανείων που έχει ο κλάδος της εστίασης (Goody’s – Everest) προς τις τρεις πιστώτριες τράπεζες και αφετέρου οι τελευταίες δέχθηκαν να «σπάσουν» τα cross collateral.

Με απλά λόγια, στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων, όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις, το CVC προσέφερε 175 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Vivartia, και 25-30 εκατ. ευρώ για την κάλυψη μέρους των δανείων του κλάδου της εστίασης.

Οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου Vivartia την 31η Δεκεμβρίου του 2019, άγγιζαν τα 424,222 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 374,180 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις και 50,042 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης