Μερίδιο 3,1% στην Deutsche Bank απέκτησε hedge fund πρώην στελέχους της JP Morgan

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018, 13:39
Μερίδιο 3,1% στην Deutsche Bank απέκτησε hedge fund πρώην στελέχους της JP Morgan
Μερίδιο 3,1% της Deutsche Bank AG DBK απέκτησε hedge fund της Νέας Υόρκης, επικεφαλής του οποίου είναι ο Douglas Braunstein, πρώην ανώτερο στέλεχος της JP Morgan, ποντάροντας στη στρατηγική του νέου CEO της τράπεζας για «αναγέννησή» της, έπειτα από μια μακρά περίοδο συρρίκνωσης των κερδών.

Μέχρι στιγμής οι επενδυτές έχουν σταθεί με σκεπτικισμό έναντι των προοπτικών του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού.

Το Hudson Executive Capital LP ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι απέκτησε το 3,1% των κοινών μετοχών της Deutsche Bank, στη μεγαλύτερη επένδυσή του μέχρι σήμερα, «χτίζοντας» το ποσοστό του ενώ η μετοχή της γερμανικής τράπεζας βυθιζόταν σε ιστορικά χαμηλά.

Το ποσοστό, το οποίο αντιστοιχεί σε παρούσα αξία 620 εκατ. δολαρίων, φέρνει το hedge fund στην πρώτη πεντάδα των μετόχων και το καθιστά τον πρώτο μεγάλο επενδυτή μετά την αναδιάρθρωση και την αλλαγή CEO στην Deutsche Bank τον Απρίλιο.

Σε συνέντευξή του, ο Braunstein αποκάλεσε την Deutsche Bank «υποτιμημένη», συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έπειτα από έναν χρόνο επαφών με πρώην και νυν στελέχη της τράπεζας, αλλά και παράγοντες της αγοράς.

Η αρχική του εντύπωση στα τέλη του 2017 ήταν ότι η τότε διοίκηση ήταν «όσο πιο δυσλειτουργική θα μπορούσε να είναι». «Αντιθέτως, οι νυν ιθύνοντες μοιάζουν ενοποιημένοι στις προσπάθειες για περικοπή δαπανών και ώθηση στα έσοδα» κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018, 15:17