Θα ξανασυναντηθούμε στο ίδιο το τραπέζι…

Εμείς δεν σας έχουμε λείψει. Εμείς δεν σας έχουμε στερηθεί. Αν αγαπάτε τα ζυμαρικά Melissa, σίγουρα τα έχετε μαζί σας, μέσα στο σπίτι σας, στα ντουλάπια σας, μαζί με έναν σωρό άλλα προϊόντα τα οποία αγοράζετε, σε κάποιες από τις λίγες εξόδους σας από το σπίτι, με κατεύθυνση το σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σας έχουν λείψει, όμως, τόσοι άλλοι αγαπημένοι που έχετε επιθυμήσει, αλλά και στους οποίους η απουσία η δική σας είναι αισθητή:στους γονείς, τα παιδιά σας, τους συγγενείς σας, τους φίλους σας, ακόμα και στους γείτονές σας που σας μιλούν από τα παράθυρά τους ή τους συναδέλφους σας με τους οποίους συνεννοείστε μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου.

Ναι, η μοναξιά είναι αφόρητη και ακόμη πιο δύσκολος είναι ο περιορισμός της ελευθερίας, έστω κι αν είναι απολύτως απαραίτητος. Και είναι παράδοξο το να μάχεσαι έναν εχθρό αόρατο, τον οποίο δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο και που ενάντιά του κανένα θάρρος, καμιά γενναιότητα δεν έχει αξία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελευθερία είναι μέσα μας…
 

Μπορεί να ακούγεται ένα ακόμα κλισέ, μια φράση κενή περιεχομένου, αλλά δεν είναι: η ελευθερία είναι ΜΕΣΑ ΜΑΣ! Και βρίσκεται εδώ, όσο και είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ, όσο δεν χάνουμε το κουράγιο μας.
 

Ελευθερία δεν είναι μόνο τα ταξίδια, ο έρωτας, η συναναστροφή μας με τους άλλους και κυρίως με όσους αγαπάμε. Ελευθερία είναι και το να στεκόμαστε όρθιοι, να μπορούμε να σκεφτόμαστε και, πάνω απ’ όλα, να είμαστε υγιείς! Η μεγαλύτερη ελευθερία απ’ όλες είναι, τελικά, να νιώθουμε, να συνειδητοποιούμε και να σεβόμαστε το θαύμα της ζωής.

Για μας τους ανθρώπους, η άνοιξη δεν είναι απλώς μια εποχή. Είναι βέβαια έξω, στα άνθη που ανοίγουν τα πέταλά τους, στις γλάστρες του μπαλκονιού μας και στα δέντρα που χορεύουν στον ρυθμό του ανέμου. Στα κελαϊδίσματα των πουλιών τα οποία μέχρι τώρα ίσως δεν προσέχαμε. Στο δροσερό αεράκι που μας συντροφεύει εισβάλλοντας από τα ανοιχτά παραθυρόφυλλα.

Η άνοιξη και το καλοκαίρι δεν είναι απλώς εποχές. Είναι αισθήσεις, είναι ιδέες, είναι υπόσχεση ζωής, είναι η αναγέννηση την οποία μας διδάσκει η μητέρα φύση…

Στο εδώ και στο τώρα!

Απολαύστε τη ζωή. Αυτό κανείς δεν το απαγορεύει. Μπορείτε να περνάτε καλά κάθε στιγμή, αρκεί να είστε συγκεντρωμένοι στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ. Στην κάθε στιγμή που δεν πρέπει να φεύγει ανεκμετάλλευτη. Νιώστε το σώμα σας, την ψυχή σας, τις ανάγκες σας. Και γελάστε…
 

Προσφέρετε στον εαυτό σας όλες τις χαρές των αισθήσεων, του σώματος αλλά και του πνεύματος. Ασκηθείτε. Συγκεντρωθείτε, διαλογιστείτε και αφήστε το μυαλό σας να πλάσει τις πιο όμορφες εικόνες. Ονειρευτείτε!
 


 

Μπείτε στην κουζίνα και μαγειρέψτε για εσάς ένα υπέροχο γεύμα. Ασχοληθείτε δημιουργικά στην κουζίνα με τα παιδιά ή τον/τη σύντροφό σας και περάστε στιγμές που σας φέρνουν πιο κοντά. Φτιάξτε ένα υπέροχο γεύμα. Κάντε ένα ζεστό λουτρό, γεμίζοντας την μπανιέρα σας με άλατα και τα αρώματα που σας αρέσουν. Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας και την εμφάνισή σας.
 

Δείτε τις ταινίες που σας θέλατε και δεν προλάβατε. Διαβάστε καλά βιβλία. Μιλήστε με όσους είναι σημαντικοί για σας, έστω από μακριά, και μεταδώστε τους την αισιοδοξία σας. Κάντε όλα εκείνα για τα οποία έως τώρα δεν είχατε χρόνο. Μάθετε εσάς και βοηθήστε και τους άλλους -και κυρίως αυτούς με τους οποίους ίσως συγκατοικείτε- να είναι φίλοι με τον εαυτό τους.
 

Θα ξανασυναντηθούμε στο ίδιο το τραπέζι
 

Μπορεί όλα αυτά τα όμορφα πράγματα να έχουν μικρότερη αξία όταν δεν τα μοιράζεστε. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι που θα διαρκέσει για πάντα. Είναι μια μικρή επένδυση χρόνου, που ίσως -και μακάρι!- δεν θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ποτέ ξανά.
 

Φυσικά, όλα έχουν ουσία και νόημα όταν επικοινωνούμε – κάτι που θα γίνει σύντομα. Θα βρεθούμε πάλι, όλοι μαζί, στο ίδιο το τραπέζι. Θα ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ στα σπίτια μας, στο αγαπημένο μας ταβερνάκι, στο εστιατόριο του νησιού που κάθε καλοκαίρι προτιμάμε, παρέα με τους αγαπημένους μας, βυθίζοντας τα πιρούνια μας στο φαγητό που λατρεύουμε και το οποίο θα έχει ακόμα καλύτερη γεύση. Βυθίζοντας το σώμα μας στα γαλανά νερά της θάλασσας και στις αγκαλιές όσων λατρεύουμε – στους καναπέδες μας, στις παραλίες, στα πάρκα, στα μαγαζιά, στον δρόμο…
 

Θα τα κάνουμε όλα- ΜΑΖΙ! Αρκεί να είμαστε εδώ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης