Η μητρική εταιρεία της British Airways, IAG, είναι αυτή που οδηγεί σε πτώση τις μετοχές του κλάδου αεροπορίας στην Ευρώπη, εν μέσω ανησυχιών ότι ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπης και τα σχόλια από αξιωματούχο του Ηνωμένου Βασιλείου το Σαββατοκύριακο θα μπορούσαν να περιορίσουν τις προοπτικές για ταξίδια στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Η μετοχή της IAG έφτασε να υποχωρεί μέχρι και 16%, στη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2020, όταν το lockdown τέθηκε σε ισχύ σε όλο τον κόσμο, για να ανακάμψει λίγο αργότερα, στο -6,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Ryanair σημειώνει πτώση 7,4%, ενώ αυτή της EasyJet κατά 10%.

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις για την επανέναρξη των πτήσεων την περίοδο του καλοκαιριού, μετά από μήνες περιορισμών και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, που έπληξαν τους ισολογισμούς τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Κομισιόν παρουσίασε ένα σχέδιο για την εισαγωγή ενός ψηφιακού κωδικού που θα διευκολύνει τα ταξίδια για όσους έχουν εμβολιαστεί, έχουν ανακάμψει από τον ιό ή έχουν προσφάτως κάνει τεστ και είναι αρνητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή ωστόσο αυτά τα σχέδια μπορεί να είναι πρόωρα, καθώς η Γαλλία και άλλες κυβερνήσεις ανακοίνωσαν νέα lockdowns σε αρκετές περιοχές για να αναχαιτίσουν το τρίτο κύμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης