Πτώση κερδών ανακοίνωσε η McDonald’s Corp. για το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς ο κολοσσός του γρήγορου φαγητού αναγκάστηκε να κλείσει πολλά από τα εστιατόρια του εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η McDonald’s ανακοίνωσε κέρδη 1,107 δισ. δολ. ή 1,47 δολ. ανά μετοχή από 1,328 δισ. δολ. ή 1,72 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα υποχώρησαν 6% στα 4,714 δισ. δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet ήταν για κέρδη ανά μετοχή στα 1,57 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 4,670 δισ. δολ. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις υποχώρησαν 3,4%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περίπου το 75% των καταστημάτων της παραμένουν ακόμα ανοιχτά, προσφέροντας υπηρεσίες drive-through και take-away ή κάνοντας παραδόσεις.

Στις ΗΠΑ το 99% των καταστημάτων είναι ανοιχτά, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις με περιορισμένα μενού και για λιγότερες ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κίνα επίσης το 99% των καταστημάτων επαναλειτουργεί, αν και η ζήτηση έχει υποχωρήσει, καθώς οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στις προηγούμενες συνήθειές τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης