Η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε ότι έχει αποπληρώσει την οικονομική βοήθεια που της χορήγησε η γερμανική κυβέρνηση στο προηγούμενο έτος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και ότι το δημόσιο θα πουλήσει ολόκληρο το μερίδιο που κατέχει στην αεροπορική, μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία τόνισε πως έχει αποπληρώσει το εναπομείναν ποσό των 1 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή της στο Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της Γερμανίας, επίσης γνωστή ως “σιωπηρή συμμετοχή”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποπληρωμή της σιωπηρής συμμετοχής 2 έγινε νωρίτερα από ό,τι αρχικά προγραμματιζόταν. Τα μη αναληφθέντα κεφάλαια ακυρώθηκαν, πρόσθεσε.

Η Lufthansa προσφάτως τόνισε ότι η αποπληρωμή θα συνέβαινε μέχρι το τέλος του έτους, καθώς ολοκλήρωσε την πολυαναμενόμενη αύξηση κεφαλαίου των 2,16 δισ. ευρώ στις αρχές Οκτωβρίου.

«Αυτό κατέστη δυνατό κυρίως από την αυξανόμενη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, την ταχεία αναδιάρθρωση και μετασχηματισμό του ομίλου και την εμπιστοσύνη της κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Οκτώβριο η Lufthansa, η οποία έλαβε πέρυσι βοήθεια 9 δισ. ευρώ, είχε ήδη αποπληρώσει 1,5 δισ. ευρώ για το πακέτο της σιωπηρής συμμετοχής 1.

Μαζί με το δάνειο των 1 δισ. ευρώ που αποπλήρωσε στη γερμανική αναπτυξιακή κρατική τράπεζα KfW, η Lufthansa έχει τώρα αποπληρώσει ή τερματίσει όλα τα δάνεια και τις σιωπηρές συμμετοχές.

Με την αποπληρωμή ή τον τερματισμό όλης της βοήθειας, το γερμανικό δημόσιο θα πουλήσει περίπου το 14% του μεριδίου στη Lufthansa μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 το αργότερο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης