Υποχωρεί 4,9% η μετοχή της Lockheed Martin στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς τα κέρδη και οι πωλήσεις της εταιρείας αμυντικών δραστηριοτήτων μειώθηκαν, ενώ οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα επαναξιολογήσει το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 614 εκατ. δολαρίων ή 2,21 δολαρίων ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 1,8 δισ. δολάρια ή 6,25 δολάρια ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 16 δισ. δολάρια, από τα 16,5 δισ. Τα κέρδη περιλαμβάνουν και τις χρεώσεις διακανονισμού συντάξεων ύψους 1,7 δισ. δολαρίων ή 4,72 δολαρίων ανά μετοχή μετά από φόρους.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 1,97 δολαρίων και πωλήσεις στα 17,1 δισ. δολάρια.

«Προσφάτως προχωρήσατε σε μια επανεκτίμηση του πενταετούς επιχειρηματικού μας σχεδίου, δεδομένων των πρόσφατων εξωτερικών εξελίξεων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος James Taiclet σε ανακοίνωση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα συμπεράσματα μας, τα οποία αντικατοπτρίζονται στις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις μας για το 2021 και στις επακόλουθες πληροφορίες για τις τάσεις, αποτυπώνουν τη συνεχιζόμενη ισχυρή δημιουργία ταμειακών ροών, αλλά μια μικρή μείωση στα έσοδα το 2022 και σχεδόν μηδενικούς-χαμηλούς μονοψήφιους ρυθμούς αύξησης τόσο των εσόδων όσο και των λειτουργικών κερδών του τομέα στα επόμενα πέντε χρόνια, με αυξημένες ευκαιρίες για ανάπτυξη στα χρόνια που ακολουθούν».

Η εταιρεία τώρα αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 27,17 δολαρίων, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 26,70-27 δολάρια.

Αναμένει ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 67 δισ. δολάρια σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις 67,3-68,7 δισ. δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης