Ο Elon Musk έχει οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση της Tesla πάνω από τα 100 δισ. δολάρια, αρπάζοντας τον τίτλο της Volkswagen ως της δεύτερης πιο πολύτιμης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Αυτή την ώρα η μετοχή της Tesla σημειώνει άνοδο 6,48%, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στα 104,8 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπέρβαση του επιπέδου των 100 δισ. δολαρίων θα μπορούσε να αρχίσει να “ξεκλειδώνει” ένα πακέτο αποδοχών αξίας άνω των 50 δισ. δολαρίων για τον Musk.

Η μετοχή της Volkswagen υποχωρεί 1,48%, με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα περίπου 90 δισ. ευρώ (99,7 δισ. δολάρια).

Πριν από περίπου δύο έτη, οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν ένα πακέτο κινήτρων για τον Musk, που θεωρήθηκε ένα από τα πιο προσοδοφόρα για οποιονδήποτε CEO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη δόση options στη βάση της συμφωνίας αυτής θα απέφερε ονομαστικά 346 εκατ. δολάρια εάν πουλιόταν σε σημερινές τιμές.

Η πληρωμή δεν έρχεται άμεσα. Η κεφαλαιοποίηση της Tesla πρέπει να παραμένει πάνω από τα 100 δισ. δολάρια για κάποιο διάστημα και η εταιρεία πρέπει να πετύχει ετήσιες πωλήσεις 20 δισ. δολαρίων και EBITDA 1,5 δισ. δολαρίων για να δικαιούται ο Musk την πληρωμή. Η Tesla έφτασε και τα δύο αυτά ορόσημα το 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης