Την πρόσβαση του ξενοδοχειακού κλάδου στους κύριους διαύλους ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς έχει ως στόχο το 2ο διεθνές φόρουμ φιλοξενίας που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας στις 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της έκθεσης Ξενία 2018, η οποία, με τη σειρά της, διοργανώνεται στο Athens Metroplitan expo.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του ΞΕΕ, ο πρόεδρός του, Αλέξανδρος Βασιλικός σημείωσε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος επιχειρεί σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπου αλλάζει συνέχεια η προσφορά και η ζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς την κατεύθυνση αυτή το συγκεκριμένο φόρουμ, όπως τονίστηκε, θα δώσει απαντήσεις στους επαγγελματίες του κλάδου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. Για το λόγο αυτό μια ενότητα θα είναι αφιερωμένη στην οικονομία του διαμοιρασμού και τι παραδείγματα παίρνουν οι ξενοδόχοι από τη μέχρι τώρα εξέλιξη.

Στο σημείο αυτό ο κ. Βασιλικός τόνισε ότι η πενταετία που έρχεται δεν θα έχει σχέση με το πώς δραστηριοποιείτο ο παρελθόν ο κλάδος της ξενοδοχίας και στόχος σε κάθε περίπτωση παραμένει η βελτίωση του προσφερόμενου προϊόντος.

Ο κ. Βασιλικός εστίασε στην ταχύτητα με την οποία αλλάζουν τα δεδομένα στο σκέλος του μάρκετιγκ, της διοίκησης, αλλά και στην προσφερόμενη εμπειρία του πελάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης φέτος ο κ. Βασιλικός μετά και το πέρας της διεθνούς έκθεσης τουρισμού στο Λονδίνο, υπογράμμισε ότι είναι ακόμα νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη συμπληρώνοντας ότι τα μηνύματα δεν είναι ανησυχητικά από την αγγλική αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, Brexit και νέες αγορές που εισέρχονται δυναμικά στην τουριστική σκηνή, θα σκιαγραφήσουν τη φετινή τουριστική κίνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης