Στην τελική ευθεία βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την Google μέσω του λειτουργικού συστήματος για κινητά, Android.

Σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται πηγές με γνώση της υπόθεσης, η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργρκέτε Φεστάγκερ, ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ότι η Google επιβάλλει παράνομους όρους στους κατασκευαστές συσκευών, που “τρέχουν” με Android, γεγονός που δημιουργεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό και πλήττει τους καταναλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι μία από τις τρεις έρευνες, που έχει ανοίξει η Κομισιόν έναντι της Google.

Η μάχη των Βρυξελλών με τον αμερικανικό διαδικτυακό κολοσσό άρχισε πριν από οχτώ χρόνια και κορυφώθηκε με την επιβολή προστίμου ύψους 2,4 δισ. ευρώ για τις πρακτικές της Google στις αναζητήσεις για online αγορές.

Βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας η Κομισιόν έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει πρόστιμο, που αντιστοιχεί έως και στο 10% του παγκόσμιου τζίρου μίας εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση της Google αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο πέλεκυς θα μπορούσε να φτάσει τα 11 δισ. δολάρια. Πηγές ανέφεραν, ωστόσο, στους FT, ότι το νέο πρόστιμο θα κινηθεί στα επίπεδα του προηγούμενου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης