Κλείνει, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο και βασικό σκέλος της μεγάλης έρευνας για την υπόθεση της Folli Follie με τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να μελετά ήδη τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσαν οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι άλλοι επτά ύποπτοι.

Ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του Κατερίνα που εκπροσωπήθηκαν από τον ίδιο δικηγόρο σε αντίθεση με το γιο τους, Γιώργο Κουτσολιούτσος ο οποίος επέλεξε άλλο δικηγορικό γραφείο, κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης δύο κακουργημάτων για απάτη αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), αδικήματα ωστόσο που αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Στα υπομνήματα που κατέθεσαν, μέσω των συνηγόρων τους, επικεντρώθηκαν όμως στην διερευνώμενη κατηγορία της απάτης την οποία προσπάθησαν να αντικρούσουν με σειρά νομικών επιχειρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της απάτης έδωσαν επίσης εξηγήσεις ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017. Στις έγγραφες εξηγήσεις τους, οι περισσότεροι εξ’ αυτών έριξαν τις ευθύνες … στην Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη φάση της έρευνας, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι, για αυτό το πρώτο σκέλος της υπόθεσης ή θα αναζητήσει και άλλα τυχόν αδικήματα, ανοίγοντας και νέο κύκλο εξηγήσεων από υπόπτους που προέρχονται και από τους αρμόδιους ελεγκτικούς και εποπτικούς μηχανισμούς.

Για τον λόγο αυτό, το ζεύγος Κουτσολιούτσου δείχνει διατεθειμένο, όπως δηλώνει, διά των συνηγόρων του, να εμφανιστεί στον εισαγγελέα πως εφόσον ολοκληρωθεί η έρευνα, έχοντας γνώση όλης της δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης