Με αφετηρία την Ελλάδα εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων η αμερικανική Blink Charging, που ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία κοινοπραξίας με τον ελληνικό ενεργειακό Όμιλο EUNICE ENERGY GROUP.

Η Blink Charging είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Κατέχει και λειτουργεί δίκτυα σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ διαθέτει στην αγορά τα προϊόντα με την επωνυμία Blink, αλλά και προϊόντα άλλων κατασκευαστών όπως οι Chargepoint, General Electric (GE) και SemaConnect.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Blink Charging προσφέρει επίσης συνδεσιμότητα με το Blink Network, μια cloud-based πλατφόρμα η οποία λειτουργεί, παρακολουθεί και διαχειρίζεται το δίκτυο σταθμών φόρτισης Blink κι ενημερώνεται με όλα τα σχετικά δεδομένα.

Ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP δραστηριοποιείται από το 2001 στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Κατέχει και λειτουργεί αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και τον πρώτο υβριδικό σταθμό που διακρίθηκε διεθνώς ως Project TILOS. Ακόμα, ο Όμιλος κατασκευάζει την πρώτη ελληνική ανεμογεννήτρια EW16 Θέτις.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Blink έχει τα προϊόντα και την τεχνολογία ενώ η EUNICE ENERGY GROUP έχει τη θέση και τους οικονομικούς πόρους που θα εξασφαλίσουν τη δυναμική είσοδο στις αγορές. Επιπλέον, το ελληνικό Δίκτυο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων θα αξιοποιεί ενέργεια που η EUNICE παράγει από ανανεώσιμες πηγές, με τα απαραίτητα πιστοποιητικά προέλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο Michael  D. Farkas, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Blink, επισημαίνει ότι «αυτή η κοινοπραξία που στοχεύει στην πανευρωπαϊκή αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων δημιουργείται σε μια πολύ σημαντική χρονική συγκυρία για τη χώρα» και προσθέτει:

«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών ανάλογα με την ετοιμότητά τους να υποδεχθούν την ηλεκτροκίνηση. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη υποδομών ηλεκτροφόρτισης κι έχουμε μεγάλη ανυπομονησία να αξιοποιήσουμε την κοινοπραξία μας ώστε να δημιουργήσουμε μεγάλη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης παντού στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου EUNICE, Γιώργος Καλαβρουζιώτης, δήλωσε: 

«Η Κοινοπραξία “Blink Europe” είναι το επιστέγασμα των κοινών στόχων και των κοινών αναπτυξιακών μας σκοπών. Στις προτεραιότητες των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της Κοινοπραξίας μας είναι η υλοποίηση υποδομών και δικτύων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων με ενέργεια από ΑΠΕ με τα επίσημα πιστοποιητικά προέλευσης. Η καθαρή ενέργεια που η  EUNICE ENERGY GROUP παράγει στην Ελλάδα είναι η νέα κινητήριος δύναμη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την Πράσινη Οικονομία, πρώτα στη χώρα μας και σύντομα σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης