Και πάλι καμία προσφορά για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 13:57
Και πάλι καμία προσφορά για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Καμία προσφορά δεν κατατέθηκε μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι σήμερα, προθεσμία για την υποβολή προσφορών στη λιγνιτική αποπένδυση της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η επιχείρηση προ ολίγου.

Μετά το οριστικό «ναυάγιο» θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Δ.Σ. της επιχείρησης προκειμένου την Πέμπτη 18 Ιουλίου να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.

Το «ναυάγιο», πάντως, είχε ήδη προεξοφληθεί, καθώς από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές η διαδικασία του διαγωνισμού θεωρείτο «χθεσινά νέα», ενώ και η νέα κυβέρνηση δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της να επαναδιαπραγματευτεί από μηδενική βάση τη συμμόρφωση της ΔΕΗ με την απόφαση για τη δεσπόζουσα θέση στην αγορά λιγνίτη, την απελευθέρωση και την ισότιμη πρόσβαση όλων των παικτών στην αγορά ηλεκτρισμού με δημιουργία συνθηκών ανταγωνισμού αλλά και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης, η οποία έχει περιέλθει σε δεινή θέση.

Για τα θέματα αυτά αναμένεται το επόμενο διάστημα να εξελιχθούν οι διαβουλεύσεις και να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο πλάνο που διαχειρίζεται και έχει αναλάβει προσωπικά ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 14:01