Η Air Canada ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε να μειώσει το εργατικό της δυναμικό έως και 60% λόγω της κατάρρευσης των δραστηριοτήτων της εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η μεγαλύτερη καναδική αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει μειώσει τις πτήσεις της κατά 95% λόγω του κλεισίματος των συνόρων και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί αποφάσισε να μειώσει το εργατικό της δυναμικό “από 50 ως 60%”, όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της που απεστάλη με e-mail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία η οποία έχει περίπου 38.000 εργαζομένους διευκρίνισε ότι δεν προβλέπει ότι θα υπάρξει μια επιστροφή στην φυσιολογική της λειτουργία σύντομα.

“Ως εκ τούτου πήραμε σήμερα την πολύ επώδυνη απόφαση να μειώσουμε τις δραστηριότητές μας βάσει των προβλέψεων, το οποίο σημαίνει δυστυχώς μια μείωση του εργατικού μας δυναμικού από 50-60%”, δηλαδή κατά τουλάχιστον 19.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την Air Canada.

Το σημερινό εργατικό δυναμικό της εταιρείας επιτρέπει την εκτέλεση περίπου 1.500 πτήσεων ημερησίως από 258 αεροπλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Στη σημερινή συγκυρία μια λειτουργία σε τέτοια κλίμακα δεν είναι βιώσιμη για το μέλλον”, επισημαίνει η εταιρεία. “Ενεργούμε με τον τρόπο αυτόν για να διαφυλάξουμε τα ταμειακά διαθέσιμά μας, για να ανταποκρίνεται το μέγεθος της επιχείρησης στο επίπεδο της κυκλοφορίας που αναμένεται ότι θα υπάρχει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και για να είμαστε σε θέση να επανεκκινήσουμε την ανάπτυξή μας όταν θα επανέλθει η κατάσταση”.

Στα τέλη του Μαρτίου η εταιρεία που έχει έδρα στο Μόντρεαλ είχε θέσει σε προσωρινή ανεργία περισσότερους από 16.500 εργαζόμενούς της, προτού ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου ότι εξέταζε να τους επαναπροσλάβει χάρη σε ένα πρόγραμμα επιδότησης των μισθών που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό. Το πρόγραμμα αυτό παρατάθηκε την Παρασκευή (15/05) ως τα τέλη Αυγούστου.

Η Air Canada έχει αναστείλει τις περισσότερες διεθνείς πτήσεις της, συμπεριλαμβανομένων αυτών προς τις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση για το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων μεταξύ της χώρας αυτής και του Καναδά για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Η καναδική εταιρεία συνεχίζει να εξυπηρετεί το σύνολο του Καναδά, αλλά σε μειωμένο αριθμό αεροδρομίων.

Η εταιρεία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι έχει έρθει σε επαφή με τα συνδικάτα για το σχέδιό της να προχωρήσει σε απολύσεις, οι οποίες θα αρχίσουν από τις αρχές Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης