Ισχνή κερδοφορία το 2017 για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 12:09
Ισχνή κερδοφορία το 2017 για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας
Κέρδη 792.987,66 ευρώ για το 2017 ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. από την ημέρα ίδρυσής της.

Παράλληλα, σημειώνεται πως εκτελέστηκαν πολλά μικρά έργα και παρεμβάσεις συντήρησης, αναβάθμισης υποδομών και υπηρεσιών και βελτιστοποίησης του περιβάλλοντος για τους χρήστες, στους λιμένες Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» - «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄», στον Λιμένα Κεραμωτής και στον Λιμένα Ελευθερών.

Η Ο.Λ.Κ.Α.Ε. για το 2018 ενεργεί για την ωρίμανση και εκτέλεση ιδιαίτερα σημαντικών έργων για τα λιμάνια αρμοδιότητάς της:

* Αξιοποίηση του Εμπορικού Λιμένα Καβάλας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄»

* Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών-επιστρώσεις στον προσήνεμο μόλο τον Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

* Αξιοποίηση του χώρου των πρώην παλιών αποθηκών, που μετατρέπονται σε σύγχρονο πολυχώρο, στον οποίο θα δημιουργηθεί και cruiseterminal.

* Μεταφορά των υπηρεσιών του Λιμένα, σε τμήμα της τελωνειακής αποθήκης, στοχεύοντας στην αξιοποίηση του κτηρίου επι της Εθν. Αντίστασης και Αβέρωφ ως ξενοδοχείου.

* Μελέτη επέκτασης κρηπιδώματος - προστασία λιμενολεκάνης - Η/Μ δίκτυα, στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, στοχεύοντας στη μεταφορά του αλιευτικού στόλου στον λιμένα της Ιχθυόσκαλας

* Ανάπλαση τμήματος Χ.Ζ. Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» επί της οδού Αβέρωφ.

* Προμελέτη για την διερεύνηση δυνατοτήτων χωροθέτησης μαρίνας

* Ανακατασκευή της παλιάς σκάλας της Κεραμωτής.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το 2018 αναμένεται αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. στοχεύει σε νέες μορφές δραστηριοτήτων και παράλληλα με την ορθή εκμετάλλευση της περιουσίας της πετυχαίνει την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Τέλος, σημειώνεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Ιουνίου ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 12:53