Η Volkswagen θα λανσάρει υπηρεσία διαμοιρασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός του 2019

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, 17:44
Η Volkswagen θα λανσάρει υπηρεσία διαμοιρασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός του 2019
Η Volkswagen ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα λανσάρει υπηρεσία διαμοιρασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός του 2019, μετά από ανάλογες ανακοινώσεις από πλευράς των γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών Renault και Peugeot.

Η γερμανική εταιρεία τονίζει ότι σχεδιάζει να προσφέρει την υπηρεσία αρχικά στη Γερμανία, ενώ από το 2020 σκοπεύει να την αναπτύξει σε πόλεις της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας.

«Οι στόλοι των οχημάτων μας θα αποτελούνται αποκλειστικά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα κι έτσι θα προσφέρουν βιώσιμη κίνηση με μηδενικούς ρύπους», τόνισε το στέλεχος της Volkswagen, Juergen Stackmann.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να κερδίσουν μερίδια στην αγορά των υπηρεσιών διαμοιρασμού, λόγω και των πτωτικών τάσεων της διάθεσης για απόκτηση ιδιόκτητου αυτοκινήτου μεταξύ των νέων.

Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η Renault και η Peugeot ανακοίνωσαν την απόφασή τους να λανσάρουν ανάλογα προγράμματα, ώστε να καλύψουν το κενό που αφήνει στο Παρίσι το επικείμενο κλείσιμο της υπηρεσίας Autolib από τις γαλλικές αρχές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, 17:44