Η Vietjet Aviation έχει συνάψει συμφωνίες με τους δανειστές της για να καθυστερήσει την αποπληρωμή των δανείων, που χρησιμοποιούσε για να αγοράσει αεροσκάφη, δήλωσε σήμερα η βιετναμέζικη αεροπορική εταιρεία

«Η Vietjet έχει συνάψει συμφωνίες με εγχώρια και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να καθυστερήσει την πληρωμή του 70% -80% για τα αεροσκάφη της για 3-12 μήνες», αναφέρει σε δήλωσή της η εταιρεία, προσθέτοντας ότι στους δανειστές της περιλαμβάνουν οι τράπεζες HSBC, Citibank και η Παγκόσμια Τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Vietjet δήλωσε ότι επιδιώκει επίσης να μειώσει τα κόστη της κατά 30% -70% και να καθυστερήσει τις πληρωμές σε άλλους προμηθευτές.

«Είναι τμήμα των προσπαθειών μας να διατηρήσουμε την κανονική δραστηριότητά μας και να προετοιμαστούμε για μια ισχυρή ανάκαμψη όταν τελειώσει η πανδημία», δήλωσε στο Reuters ο αντιπρόεδρος της Vietjet Νγκουγιέν ΘΙ Θούι Μπινχ.

Η Vietjet και άλλες αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να επαναλαμβάνουν από σήμερα τις εσωτερικές εμπορικές πτήσεις στο Βιετνάμ, μετά τη μερική άρση από την κυβέρνηση του 15μερου lockdown σε ορισμένα μέρη της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπινχ ενημέρωσε πως κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης αυξήθηκε ο όγκος των μεταφορικών πτήσεων από την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς ιατρικών προμηθειών.

Το Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα 268 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα χωρίς θανάτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης