Η Lockheed Martin συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία προμήθειας εξαρτημάτων αμυντικής βιομηχανίας Aerojet Rocketdyne, σε μια συμφωνία που φθάνει τα 4,4 δισ. δολάρια.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Aerojet ανακοίνωσε τη χορήγηση ειδικού μερίσματος 5 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα πληρωθεί στους μετόχους της στις 24 Μαρτίου. Η εξαγορά από πλευράς Lockheed, στα 51 δολ. ανά μετοχή, θα γίνει με premium 21% έναντι της τιμής στην οποία έκλεισε η μετοχή της Aerojet την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο CEO της Lockheed, Jim Taiclet, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας νωρίτερα μέσα στο 2020, έχει θέσει ως στόχο να επεκτείνει την εταιρεία ανάληψης αμυντικών συμβολαίων μέσω εξαγορών. Με την Aerojet, επιλέγει έναν βασικό προμηθευτή συστημάτων προώθησης πυραύλων και άλλων διαστημικών και αμυντικών εφαρμογών των ΗΠΑ.

«Η απόκτηση της Aerojet Rocketdyne θα διατηρήσει και θα ενδυναμώσει ένα συστατικό στοιχείο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανικής βάσης» αναφέρει ο Taiclet σε δήλωσή του, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

H Lockheed αναζητεί εναγωνίως deals, με την εταιρεία να δηλώνει τον Ιανουάριο ότι είναι γεμάτη ρευστό και ανοιχτή σε συμφωνίες, τη στιγμή που η ανταγωνίστριά της, Raytheon, ετοιμάζει συγχώνευση με την United Technologies για τη δημιουργία ενός αεροναυτικού και αμυντικού κολοσσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναλλαγή εξαγοράς της Aerojet αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του β’ εξαμήνου του 2021, μετά τη λήψη των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων, αλλά και της έγκρισης της συμφωνίας από τους μετόχους της τελευταίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης