Η HSBC επαναφέρει τα σχέδιά της για την περικοπή περίπου 35.000 θέσεων εργασίας, τα οποία είχε «παγώσει» μετά την έξαρση του κορωνοϊού, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αντίκτυπο της φθίνουσας κερδοφορίας της.

Η τράπεζα θα διατηρήσει, επίσης, το «πάγωμα» όλων σχεδόν των εξωτερικών προσλήψεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Νόελ Κουίν, σε σημείωμά του προς τους 235.000 εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, το οποίο είναι σε γνώση του Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τη μείωση των θέσεων εργασίας επ’ αόριστον – ήταν πάντοτε ένα θέμα “όχι του αν, αλλά του πότε”» ανέφερε ο Κουίν, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο είναι «ακόμα πιο αναγκαία σήμερα».

Η HSBC είχε αναβάλει τον Μάρτιο τις περικοπές θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος αναδιάρθρωσης για τη μείωση των δαπανών κατά 4,5 δισ. δολάρια, δηλώνοντας ότι οι έκτακτες συνθήκες σήμαιναν ότι θα ήταν λάθος να απομακρύνει προσωπικό.

Ωστόσο, ο Κουίν είπε ότι η τράπεζα πρέπει τώρα να ξαναρχίσει το πρόγραμμα, καθώς τα κέρδη μειώνονται και οι οικονομικές προβλέψεις υποδηλώνουν ότι έρχονται δύσκολοι καιροί, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει από τα ανώτερα στελέχη να εξετάσουν τρόπους για μεγαλύτερες περικοπές δαπανών στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης