Η Honda, ανακοίνωσε την ονομασία του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού, μοντέλου πόλης που θα λανσάρει στο τέλος της χρονιάς. Η νέα ονομασία είναι Honda e.
Το αυτοκίνητο με τις προηγμένες τεχνολογίες παρουσιάσθηκε σαν πρωτότυπο στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Είναι το πρώτο μοντέλο της Honda, που στηρίζεται στη νέα πλατφόρμα EV. Αποτελεί μια ακόμη καινοτομική πρόταση η οποία επωφελείται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της νέας τάσης για τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων που δεν φέρουν θερμικό κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Honda e, έχει ήδη λάβει πάνω από 22.000 αιτήσεις από αγοραστές σε όλη την Ευρώπη και οι πελάτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Honda για περισσότερες πληροφορίες.

Αναμένεται να έχει εμβέλεια 200 χλμ. και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στην Ευρώπη στις αρχές του 2020.

Επίσης, θα πωλείται και στην Ιαπωνία, όπου είναι το εργοστάσιο κατασκευής του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Δεν έχει αποφασισθεί ακόμη αν θα πωλείται στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελική μορφή του αυτοκινήτου καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα αποκαλυφθούν στη προσεχή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης( 2-22 Σεπτεμβρίου).

Η Honda, προάγει το πρόγραμμα της «Electric Vision», με το λανσάρισμα του νέου μοντέλου καθώς και με την απόφαση της να διακόψει την παραγωγή των εκδόσεων των αυτοκινήτων της που φέρουν κινητήρα ντίζελ.

Στόχος της ιαπωνικής μάρκας είναι να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο από την αγορά των υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια λόγω της ανάγκης περιορισμού των ρύπων.

Η στρατηγική «Electric Vision», καθορίζει τις ενέργειες που θα κάνει η μάρκα έτσι ώστε μέχρι το 2025 όλα τα μοντέλα της να ηλεκτροδοτούνται.

Επίσης, η Honda ανακοίνωσε και την απόφαση της να υλοποιήσει το πρόγραμμα που προβλέπει την κατασκευή του υβριδικού Jazz. Η νέα γενιά του Jazz, θα περιλαμβάνει και υβριδική έκδοση, με προηγμένη τεχνολογία i-MMD.

Το υβριδικό σύστημα i-MMD, εξοπλίζει το νέο υβριδικό CR-V και έχει αποσπάσει θετικά σχόλια μετά τις δοκιμές που έγιναν στην Ευρώπη. Η Honda θα επεκτείνει την εφαρμογή του υβριδικού συστήματος i-MMD διπλού μοτέρ και σε μικρότερα μοντέλα της.

Η επόμενη γενιά Jazz θα κάνει τη διεθνή πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο τον Οκτώβριο.

Το νέο Civic για την Ευρώπη που θα κυκλοφορήσει το 2021 και θα είναι επίσης διαθέσιμο με ένα πλήρες υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Η παραγωγή του επόμενου Civic θα γίνεται στην Ιαπωνία, μετά την απόφαση της μάρκας να κλείσει το εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατασκευάζει το Civic hatchback και το εργοστάσιό της στην Τουρκία, το οποίο παράγει το Civic sedan.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης