Τέσσερις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τη Folli – Follie, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, πρόεδρος της Folli Follie, φρόντισε να εξασφαλίσει ρευστότητα αλλά και τα ακίνητά του στις Σπέτσες, με τρόπο που τελεί υπό διερεύνηση.
Ειδικότερα, στις 30 Μαΐου, ο κ. Κουτσολιούτσος φέρεται να απευθύνθηκε σε ελβετική, μη τραπεζική εταιρεία και να εξασφάλισε δάνειο 36,45 εκατ. ευρώ, ενώ προσημείωσε τα μεγάλης αξίας ακίνητά του στις Σπέτσες. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να εξασφαλίσει τα εν λόγω ακίνητα, έναντι των υπόλοιπων πιστωτών που θα μπορούσαν να εγείρουν αξιώσεις επί αυτών.
Στα τέλη Μαΐου λοιπόν, σύμφωνα με την «Κ» το Ειρηνοδικείο Αθηνών αποφάσισε κατόπιν αιτήσεων των δύο πλευρών να εγγραφεί προσημείωση υποθήκης στο υποθηκοφυλακείο Σπετσών επί ακινήτων συμφερόντων του ζεύγους Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες συνολικού ύψους 36,45 εκατ. ευρώ.
Την προσημείωση αιτήθηκαν από το Ειρηνοδικείο την ίδια μέρα (30/5/2018) η εταιρεία Petrus AG με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, επικαλούμενη δανειακή σύμβαση του ιδίου ύψους (36,45 εκατ. ευρώ) μεταξύ αυτής και του Δημήτρη Γ. Κουτσολιούτσου.
Η βίλα Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες/Φωτό από Google Earth
Επί της ουσίας, η Petrus AG είναι η πρώτη που έχει δικαίωμα να πάρει τα ακίνητα αυτά ενώ άλλοι πιστωτές της Folli Follie συμφερόντων του Δημήτρη Κουτσολιούτσου ή πρόσωπα νομικά ή φυσικά έχοντας νόμιμο συμφέρον δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν πλέον εύκολα.
Μοναδικό «παράθυρο» αποτελεί εάν οι υπόλοιποι πιστωτές μπορέσουν να αποδείξουν καταδολίευση στην εγγραφή της πρώτης υποθήκης.
Στη δανειακή σύμβαση, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου αναφέρεται πως το δάνειο των 36,45 εκατ. έλαβε προσωπικά ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ενώ η σύζυγός του είναι εγγυήτρια του δανείου.
Μέχρις εδώ όλα καλά, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος.
Ωστόσο η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση μεταξύ Petrus AG και Δημήτρη Κουτσολιούτσου, σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, δεν αφορούσε παλαιές υποχρεώσεις αλλά συνάφθηκε μόλις εννέα μέρες νωρίτερα από την αίτηση στο Ειρηνοδικείο και δύο εβδομάδες μετά την 4η Μαΐου, οπότε και γνωστοποιήθηκαν καταγγελίες περί παραποιημένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2017 από το hedge fund QCM. Συγκεκριμένα, η δανειακή σύμβαση για αυτά τα 36,45 εκατ. υπεγράφη τη Δευτέρα 21 Μαΐου, όπως προκύπτει από την απόφαση του Ειρηνοδικείου το οποίο συνεδρίασε δημόσια.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης