Στον δύσκολο καιρό που ζούμε, μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μας, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.  

Έτσι και η Ελληνικός Χρυσός, μια εταιρεία με σημαντική οικονομική δραστηριότητα και κοινωνική προσφορά στην Βόρεια Ελλάδα, σύστησε έκτακτο ταμείο αρωγής για την υποστήριξη του υγειονομικού έργου στον Δήμο Αριστοτέλη στη ΒΑ Χαλκιδική, όσο και για την ενίσχυση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ευρύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έμπρακτη προσφορά στην τοπική κοινωνία

Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει προβεί στη δωρεά μιας ψηφιακής φορητής ακτινολογικής μονάδας αξίας €55.000 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, καθώς και στη δωρεά 6 φορητών παρακλίνιων αναπνευστήρων αξίας αξίας €51.300 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ετοιμότητα και την επάρκεια της περιοχής σε καίριο ιατρικό εξοπλισμό.

Επίσης, προσφέρθηκαν 1.000 ολόσωμες προστατευτικές φόρμες στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, καθώς και απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός των ανδρών και των γυναικών της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής. Η Ελληνικός Χρυσός προσέφερε επιπλέον 1.000 προστατευτικές ασπίδες προσώπου για τα νοσοκομεία ΓΝΧ Πολυγύρου και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης Πρόκειται για προηγμένο εξοπλισμό που κατασκευάστηκε με την καινοτόμο μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing), εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας για τους επαγγελματίες της υγείας στους χώρους των νοσοκομείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Δήμο Αριστοτέλη επίσης η εταιρεία πραγματοποίησε δωρεά ύψους €10.000 για τις απολυμάνσεις όλων των σχολείων του Δήμου και άλλων δημοτικών και δημόσιων κτηρίων, όπως ΚΕΠ, Πυροσβεστική και γυμναστήρια, ενώ υπάρχει διαρκής συντονισμός με το Κέντρο Υγείας στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, για την παρακολούθηση των αναγκών του, και εφοδιασμός του με αναλώσιμα υλικά ατομικής προστασίας. 

Και η προσφορά δεν σταματά εδώ: Η Ελληνικός Χρυσός έδωσε ακόμα 10.000 ευρώ στη Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση του Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ», που υλοποιεί την διανομή μέσων ατομικής προστασίας σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου και λειτουργεί τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι». Μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί, επιπλέον, για τον εφοδιασμό των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Αριστοτέλη με εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Τέλος, ενισχύεται το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω υπηρεσιών γενικού ιατρού, το οποίο  προσφέρεται ούτως ή άλλως από την Ελληνικός Χρυσός προς όφελος των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων.

Προσφορές στο υπουργείο και στις δομές Υγείας

Φυσικά οι αυξημένες ανάγκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας ισχύουν για όλη τη χώρα. Με αίσθημα ευθύνης, Ακόμη  €20.000 κατατέθηκαν προς τον ειδικό λογαριασμό που έχει ενεργοποιήσει το Υπουργείο Υγείας για την έκτακτη επιχορήγηση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), το οποίο έχει αναλάβει το έργο της εισαγωγής στη χώρα μας αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας αναγκαίων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Η εταιρεία πραγματοποίησε, επίσης, δωρεά €10.000 στην μη κερδοσκοπική εταιρεία Συμμαχία για την Ελλάδα, που έχει αναλάβει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει πόρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τέλος, δόθηκαν €10.000 προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, προκειμένου να διατεθούν για τη στήριξη των δομών υγείας στην Θεσσαλονίκη, με έμφαση στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπανικολάου και το ίδιο ποσό στη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Συμμαχία για την Ελλάδα», που έχει αναλάβει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει πόρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης