Η εφημερίδα The Times παρουσίασε ενημερωτικό ραδιοσταθμό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 15:36
Η εφημερίδα The Times παρουσίασε ενημερωτικό ραδιοσταθμό

Ο βρετανικός δημοσιογραφικός όμιλος, στον οποίο ανήκει η εφημερίδα The Times, παρουσίασε σήμερα έναν ραδιοσταθμό ο οποίος είναι επικεντρωμένος στην επικαιρότητα και φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το BBC, μέσα σ' ένα πλαίσιο δύσκολο για τα μέσα ενημέρωσης εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο ραδιοσταθμός Times Radio δηλώνει πως θέλει να στοχεύσει περισσότερο «στη σε βάθος ενημέρωση» απ' ό,τι στη συζήτηση και άρχισε να εκπέμπει απευθείας στις ψηφιακές πλατφόρμες σήμερα το πρωί στις 06:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα ώρα Ελλάδας) με προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Παραδοσιακά η εκπομπή «Today» («Σήμερα») του ραδιοσταθμού ποικίλης ύλης Radio 4 του οπτικοακουστικού ομίλου BBC κυριαρχεί στις πρωινές εκπομπές των ενημερωτικών καναλιών και συχνά καθορίζει την πολιτική ατζέντα της ημέρας.

Ο νέος σταθμός ανέφερε πως θέλει να προσελκύσει τους ακροατές τους οποίους απωθεί «ο πυρετώδης τόνος της πολιτικής συζήτησης» των άλλων ραδιοσταθμών, που παρουσιάζουν, όπως υποστηρίζει, «ανώφελα αντιφατικές συνομιλίες» με υπερβολικά πολλές διακοπές εκ μέρους των παρουσιαστών.

Ο σταθμός Times Radio καυχάται πως επικεντρώνεται σε μια «φωτισμένη σε βάθος ενημέρωση», αναφέρει ο όμιλος News UK σε άρθρο με το οποίο ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του ραδιοσταθμού.

Ο στόχος είναι επίσης να παράσχει μια «καθημερινή ηχητική συνοδεία» στους ανθρώπους σε τηλεργασία στη διάρκεια της κρίσης του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο Τιμ Λέβελ, πρώην στέλεχος του BBC και υπεύθυνος για τον νέο σταθμό.

«Το lockdown συνεχίζεται, αν και ασφαλώς αίρεται σιγά σιγά, και θέλουμε να γίνουμε μια νέα φωνή στο αυτί των ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτών που εργάζονται στο σπίτι» εξήγησε.

Ο Times Radio είναι το αποτέλεσμα μιας σύμπραξης ανάμεσα στην εφημερίδα The Times, την εβδομαδιαία εφημερίδα Sunday Times και το τμήμα ραδιοφώνου του δημοσιογραφικού ομίλου Wireless στον οποίο ανήκουν και ο οποίος διαθέτει ήδη άλλους σταθμούς, όπως οι Talksport και Talkradio.

Η εφημερίδα The Sun, η οποία ανήκει επίσης στον News UK, είχε λανσάρει τον Απρίλιο του 2009 τον δικό της ραδιοφωνικό σταθμό, τον Sun Talk, πριν τον κλείσει 18 μήνες αργότερα στο πλαίσιο μείωσης των εξόδων.

Στη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, οι βρετανικοί ραδιοσταθμοί, περιλαμβανομένων του BBC και του εμπορικού ραδιοσταθμού LBC, κατέγραψαν αύξηση του αριθμού των ακροατών.

Ο τομέας, κυρίως ο γραπτός Τύπος διέρχεται εντούτοις μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της κατάρρευσης των διαφημιστικών εισπράξεων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 15:40