Η ΕΕ "θα εγκαλέσει σύντομα" BMW, Daimler και Volkswagen για συμπαιγνία σχετικά με τους ρύπους

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 14:12
Η ΕΕ "θα εγκαλέσει σύντομα" BMW, Daimler και Volkswagen για συμπαιγνία σχετικά με τους ρύπους

Το παρατηρητήριο αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζει να αποστείλει επίσημες καταγγελίες σε BMW, Daimler και Volkswagen εντός της άνοιξης, όπου θα παραθέτει ενδείξεις συμπαιγνίας μεταξύ των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών προς απόκρυψη στοιχείων για τους ρύπους των κινητήρων diesel, ανέφερε η Handelsblatt την Τετάρτη.

Στα κείμενα αναμένεται να εκτίθενται λεπτομερώς οι κατηγορίες από πλευράς ΕΕ, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, έγγραφα των εισαγγελιών σε Μπράουνσβαϊγκ και Μόναχο αποκαλύπτουν ότι οι τρεις εταιρείες συνεργάστηκαν για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων και προειδοποιούσαν η μία την άλλη να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες των σχετικών δοκιμών στις αρχές.

Η Daimler παρείχε αυτοβούλως στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014, ενώ η Volkswagen προχώρησε στην ίδια κίνηση το 2016.

Κομισιόν και Daimler δεν απάντησαν σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου Reuters, ενώ η BMW αρνήθηκε επισήμως να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Η Volkswagen δήλωσε επίσης αδυναμία σχολιασμού του ζητήματος, σημειώνοντας:

«Ο όμιλος Volkswagen και οι θυγατρικές του έχουν συνεργαστεί πλήρως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συνεχίσουν να το πράττουν», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 14:15