Νέα γραμμή χρηματοδότησης ύψους 160 εκατ. ευρώ για την ΔΕΗ ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της και η Επιτροπή Πιστοδοτήσεων της Τράπεζας Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου – Black Sea Trade & Development Bank.

Η χρηματοδότηση θα είναι πενταετούς διάρκειας με μία εφάπαξ αποπληρωμή στη λήξη του δανείου και ανταγωνιστικό επιτόκιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι 2,36% συν Euribor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι όροι της χρηματοδότησης έχουν εγκριθεί επίσης από το ΔΣ της ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση επισημαίνει ότι η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί την έναρξη μίας σημαντικής συνεργασίας με την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου (με έδρα την Θεσσαλονίκη), η οποία υποστηρίζει επενδυτικά έργα στον τομέα της ενέργειας με μεγάλη σημασία για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον.

Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου της ΔΕΗ το οποίο για εφέτος περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 686,7 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι για την περίοδο 2015 – 2019 οι συνολικές επενδύσεις ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ και αφορούν, μεταξύ άλλων, έργα στην παραγωγή όπως η λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, αιολικά και φωτοβολταϊκά καθώς και επενδύσεις για την συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης