Στην εξαγορά της ιαπωνικής UD Trucks από τον Όμιλο Volvo έναντι 250 δισ. γεν (2,3 δισ. δολ.) προχωρεί η Isuzu, στο πλαίσιο συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας των δύο ομίλων, σε μια νέα κίνηση συγκέντρωσης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Η UD Trucks, με έδρα στη Saitama της Ιαπωνίας, αποτελούσε τμήμα της Nissan, πριν η τελευταία την πουλήσει στη Volvo πριν από 10 και πλέον χρόνια. Η Isuzu, η οποία πούλησε συνολικά 530.000 οχήματα το περασμένο έτος, θα εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της  UD Trucks, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία αναμένεται να δώσει ώθηση στα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου Volvo της τάξης των 2 δισ. σουηδικών κορώνων (212 εκατ. δολ.) και να αυξήσει την καθαρή θέση του κατά 22 δισ. σουηδικές κορώνες.

Με την ηλεκτροκίνηση να αναδιατάσσει εκ βάθρων την αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμια κλίμακα, μικροί και μεγάλοι “παίκτες” δημιουργούν συμμαχίες.

Η Toyota σύναψε συμμαχία με την Suzuki, την Mazda και την Subaru δια μέσου συνεργειών και μεριδίων. Από την πλευρά της, η Ford συνεργάζεται με την Volkswagen, ενώ η Honda με την General Motors.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια συμμαχία μεταξύ κατασκευαστών εμπορικών οχημάτων είναι η πλέον αποτελεσματική μορφή συνεργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Isuzu, Masanori Katayama.

Η μετοχή της Isuzu κέρδισε 1,5% στη συνεδρίαση της Τετάρτης μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Volvo. Το deal αναμένεται να έχει “κλείσει” μέχρι το τέλος του 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης