Η Assicurazioni Generali SpA αναμένει ανάκαμψη της κερδοφορίας αυτό το έτος εξαιτίας της πανδημίας που έπληξε τις σταθερές λειτουργικές επιδόσεις του προηγουμένου έτους, ενώ ανακοίνωσε ακόμη ότι είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων.

Η ιταλική ασφαλιστική ανακοίνωσε πως αναμένει απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 11,5% αυτό το έτος, υψηλότερα από το 7,7% που ανακοίνωσε το 2020. Για το 2019 είχε διαμορφωθεί στο 12,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Generali επιβεβαίωσε τους στόχους του 2021 για τα κέρδη και τα μερίσματα.

Τα καθαρά κέρδη του 2020 μειώθηκαν σχεδόν 35% στα 1,74 δισ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας των εκτάκτων που περιλάμβαναν απομειώσεις σχετικά με τον κορωνοϊό, καθώς και άλλου κόστους.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 0,3% στα 5,21 δισ. ευρώ, καθώς τα αυξημένα αποτελέσματα στη διαχείριση asset και στον τομέα ατυχημάτων αντιστάθμισαν μια πτώση στον τομέα ασφαλειών ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για δεύτερο συνεχόμενο έτος, έχουμε πετύχει το καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Philippe Donnet.

«Έχουμε εισέλθει στο τελευταίο έτος του στρατηγικού μας πλάνου και είμαστε σε σωστή θέση για να πετύχουμε όλους μας τους στόχους» ανέφερε.

Η εταιρεία θα προτείνει μέρισμα 1,47 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο περιλαμβάνει την περίοδο του 2020 και το β΄ μισό του μερίσματος του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης