Η General Electric σχεδιάζει να πουλήσει τις δραστηριότητές της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και να παραχωρήσει την κυριότητα που κατέχει στην εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών, Baker Hughes, αναφέρουν πηγές της The Wall Street Journal.

Οι κινήσεις αυτές είναι το συμπέρασμα μιας ετήσιας στρατηγικής ανασκόπησης από τον διευθύνοντα σύμβουλο John Flannery, που ήταν ταραχώδης για επενδυτές και εργαζόμενους της GE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κάποτε βιομηχανικός γίγαντας έχει μειώσει το μέρισμά του και έχει ήδη σχέδια για την συρρίκνωση πολλών δραστηριοτήτων. Η μετοχή της έχει υποχωρήσει κατά το ήμισυ πέρυσι, χάνοντας περισσότερα από 100 δισ. δολάρια.

Το τελικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στους επενδυτές, εστιάζει την GE γύρω από τις δραστηριότητες ΑΠΕ, ενέργειας και αεροπορίας, αναφέρουν οι πηγές.

Αυτές οι μονάδες, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων 122 δισ. δολαρίων της GE πέρυσι, κυρίως πουλάνε τουρμπίνες σε ενεργειακά εργοστάσια και κινητήρες σε κατασκευαστές αεροσκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο συμβούλιο της GE ενέκρινε τη νέα στρατηγική και δεν υπάρχουν σχέδια για την πώληση επιπλέον μονάδων ή για διάσπαση των τμημάτων αεροπορίας και ενέργειας, επισημαίνουν οι πηγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης