Αύξηση κερδών και πτώση πωλήσεων ανακοίνωσε η Gap Inc. για το α΄ τρίμηνο του έτους, με την εταιρεία ρούχων και αξεσουάρ να χάνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και να υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 227 εκατ. δολ. ή 60 cents ανά μετοχή από 164 εκατ. δολ. ή 42 cents ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 24 cents ανά μετοχή, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 32 cents ανά μετοχή.

Οι καθαρές πωλήσεις για το τρίμηνο υποχώρησαν πάνω από 2% στα 3,71 δισ. δολ. χάνοντας τις εκτιμήσεις που τις τοποθετούσαν στα 3,77 δισ. δολ. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις υποχώρησαν 4%, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για πτώση 1,5%.

Παράλληλα, η Gap αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι περιμένει πλέον τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να είναι μεταξύ 2,05 δολ. με 2,15 δολ. από 2,40 δολ. με 2,55 δολ. προηγουμένως.

Παράλληλα, οι συγκρίσιμες πωλήσεις αναμένεται να υποχωρήσουν ελαφρώς, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για μικρή άνοδο ή καμία μεταβολή.

Ο τίτλος της εταιρείας χάνει πάνω από 14% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στον απόηχο των αποτελεσμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης