Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανήγγειλε το βράδυ χθες Δευτέρα τη δημιουργία τεσσάρων εργοστασίων για την κατασκευή μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τη νοτιοκορεατική εταιρεία SK Innovation, επένδυση στο πλαίσιο της οποίας θα δημιουργηθούν 11.000 θέσεις απασχόλησης, με ορίζοντα το 2025.

Οι μονάδες αυτές θα εγκατασταθούν στις πολιτείες Κεντάκι και Τενεσί, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η Φορντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αμερικανικός όμιλος θα επενδύσει 7 δισ. δολάρια, μέρος των 30 δισ. δολαρίων που είχε υποσχεθεί να επενδύσει στον τομέα νωρίτερα φέτος, ενώ η SK Innovation θα βάλει το υπόλοιπο ποσό.

«Ανακοινώνουμε τη μεγαλύτερη επένδυση σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις τα 118 χρόνια της ιστορίας της Ford» αναφέρει χαρακτηριστικά δελτίο Τύπου του ομίλου.

Ακόμη υπογραμμίζει πως η επένδυση έχει σκοπό να υποστηριχθεί «ο πιο μακροπρόθεσμος στόχος» της εταιρείας, να «δημιουργηθεί βιώσιμο αμερικανικό βιομηχανικό οικοσύστημα» και να «επιταχυνθεί η πρόοδος προς την κλιματική ουδετερότητα» των ΗΠΑ, ώστε να συμμορφωθούν προς τη «συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν παρόδω η Ford αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο της για τον στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγει: σκοπεύει να έχει φθάσει το 40 ως 50% των μονάδων που κατασκευάζει ετησίως ως το 2030, έναντι του 40% στο οποίο αναφερόταν την άνοιξη. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου, Μπιλ Φορντ, έκανε λόγο περί «μεταμόρφωσής» του.

Η επένδυση ανακοινώνεται ενώ καταγράφεται υψηλή ζήτηση για τα ηλεκτρικά οχήματα της Ford, ιδίως το φορτηγάκι F-150 Lightning και άλλα μοντέλα, όπως τα E-Transit και Mustang Mach-E.

Ο Τζιμ Φάρλι, γενικός διευθυντής της Ford, είπε πως σκοπός είναι να παράγονται «επαναστατικά» ηλεκτρικά οχήματα προσιτά στους «περισσότερους» και όχι «σε ορισμένους», ενώ, θίγοντας μια θεματική στην οποία αναφέρεται συχνά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθούν «καλές θέσεις εργασίας» που «θα υποστηρίξουν τις αμερικανικές οικογένειες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης