Ο φινλανδικός εθνικός αερομεταφορέας Finnair σχεδιάζει να περικόψει μέχρι 1.000 θέσεις εργασίας ή περίπου το 15% του εργατικού της δυναμικού, προκειμένου να επιδιώξει περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους σε όλες τις δραστηριότητές της, συμπλέοντας με τις αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο που προχωρούν σε περικοπές για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Η Finnair ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει τις προσωρινές απολύσεις για χιλιάδες ανθρώπους στη Φινλανδία, όπου απασχολεί 6.200 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογράμμισε έχει αυξήσει τον στόχο για τη μείωση του κόστους ετησίως στα 100 εκατ. ευρώ από τα 80 εκατ. ευρώ μετά από μια αναθεώρηση των πιθανών εξοικονομήσεων σε τομείς όπως ο ΙΤ, το real estate, η ενοικίαση και πώληση αεροσκαφών.

«Τα έσοδά μας έχουν μειωθεί σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας και κάποιοι από τους βασικούς παράγοντες αυτής της πτώσης φαίνεται ότι επιμένουν περισσότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Topi Manner.

Η εταιρεία επισήμανε πως η εξ αποστάσεως εργασία και η υποχώρηση των επαγγελματικών ταξιδίων θα διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης