«Προτεραιότητα για τη Eurobank αποτελεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα δηλωθέν κρούσμα στο προσωπικό της τράπεζας. Η ευχή μας είναι τα πράγματα να παραμείνουν έτσι, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή συνάδελφοί μας θα ασθενήσουν.

Σαν οργανισμός παίρνουμε κάθε επιβεβλημένο, αλλά και δυνατό προληπτικό μέτρο για την προστασία του προσωπικού της τράπεζας. Είμαστε σε συνεχή επαφή με ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που μας καθοδηγούν για κάθε μας ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ειδική τηλεφωνική γραμμή ιατρικής υποστήριξης, στελεχωμένη από ειδικούς, τέθηκε σε λειτουργία και θα είναι στη διάθεση όλων των εργαζομένων μας από σήμερα», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίωνας Καραβίας.

«Τα καταστήματά μας, σύμφωνα με τις οδηγίες των κρατικών αρχών, συνεχίζουν να λειτουργούν. Ωστόσο, προχωρούμε στη μείωση του προσωπικού που θα απασχολείται καθημερινά ανά κατάστημα, έτσι ώστε αφενός να διευκολύνουμε τους συναδέλφους να ανταποκριθούν και στις οικογενειακές συνθήκες και αφετέρου να διευρύνουμε την απόσταση, όπως απαιτείται, ανάμεσα στις θέσεις εργασίας.

Όπως είναι φυσικό και επιβεβλημένο, θα εφαρμόσουμε και τις προδιαγραφές για τη μείωση του αριθμού των πελατών σε αναμονή μέσα στο κατάστημα, ανάλογα και με το μέγεθός του. Σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους πλην του δικτύου καταστημάτων, περίπου το ένα τρίτο από αυτούς θα εργάζεται από αύριο και για όσο διάστημα απαιτηθεί, κατά περίπτωση, με τηλεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε αναστείλει όλα τα επαγγελματικά ταξίδια και συγκεντρώσεις και οι συναντήσεις μας διεξάγονται από μέρες με τα ψηφιακά συνεργατικά εργαλεία που διαθέτει η τράπεζα. Η τεχνολογία μας δίνει δυνατότητες να συνεχίσουμε, σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν απρόσκοπτα, να δουλεύουμε εκτός γραφείου», προσθέτει μεταξύ άλλων.

«Η φυσική επαφή είναι ο βασικός δίαυλος μετάδοσης του ιού και ο περιορισμός της το βασικό μέσο για να περιοριστεί και να καθυστερήσει η διάδοσή του. Ήδη προχωρήσαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε ένα πλήθος κινήσεων ώστε να πολλαπλασιάσουμε την πελατειακή βάση που εξυπηρετούμε πλήρως με ηλεκτρονικό τρόπο. Στείλαμε επιστολή σε όλους τους πελάτες μας ενημερώνοντάς τους για τις δυνατότητες που προσφέρει η τράπεζα για ηλεκτρονικές συναλλαγές από όλα τα δίκτυα, το e-banking από υπολογιστή και το mobile banking από κινητά τηλέφωνα και tablet.

Προχωρήσαμε σε ενημέρωση περίπου 300.000 πελατών μας που διαθέτουν κάρτα εκδόσεως της Τράπεζας αλλά δεν έχουν κωδικούς e-banking για το πώς μπορούν να τους αποκτήσουν χωρίς να πάνε σε κατάστημα. Και σε άλλους 100.000 πελάτες μας, που δεν διαθέτουν κάρτα, θα στείλουμε τις αμέσως επόμενες μέρες με δική μας πρωτοβουλία και χωρίς φυσικά χρέωση στο σπίτι τους, με κούριερ, κάρτες, ώστε με αυτές να μπορούν να προχωρήσουν αμέσως στην έκδοση κωδικών για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Οι επιχειρήσεις είναι εκείνες που κατεξοχήν δοκιμάζονται ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας και της διατάραξης της κατανάλωσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η τράπεζά μας για τους πελάτες αυτής της κατηγορίας έχει μια μοναδική τεχνολογική υποδομή.

Το v-banking για επιχειρήσεις δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης σχεδόν του συνόλου των συναλλαγών της τραπεζικής επιχειρήσεων μέσω της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε συνεργασία με το στέλεχος της τράπεζας που χειρίζεται τον αντίστοιχο λογαριασμό. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή τη μοναδική ευελιξία και για το σκοπό αυτό από σήμερα κιόλας θα έχουμε 1.000 θέσεις v-banking διαθέσιμες για την εξυπηρέτηση των πελατών μας».

«Η πανδημική κρίση βρίσκει την τράπεζα σε ισχυρή θέση. Έχουμε επαρκή ρευστότητα για να στηρίξουμε τους πελάτες μας και είναι βέβαιο ότι και το κράτος και οι ευρωπαϊκές αρχές θα λάβουν μέτρα αντίστοιχα προς το μέτρο του προβλήματος. Έχουμε ισχυρή κεφαλαιακή βάση και έχουμε πρακτικά ολοκληρώσει την εξυγίανση του ισολογισμού μας.

Για το άμεσο μέλλον, ο αντίκτυπος από την πρόσφατη πανδημία του κορονοϊού δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια. Το πλήγμα στην οικονομία θα είναι μεγάλο, αλλά η βασική μας εκτίμηση παραμένει ότι η αρνητική επίδραση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Σε κάθε περίπτωση, η Eurobank και το τραπεζικό σύστημα θα έχουν κεντρικό ρόλο στη φάση της ανόρθωσης, που ελπίζουμε να έρθει το συντομότερο», τονίζει επίσης ο Φωκίωνας Καραβίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης