ΕΒΕΠ: Τρεις προς μία ήταν οι εγγραφές έναντι των διαγραφών στο μητρώο επιχειρήσεων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 15:35
ΕΒΕΠ: Τρεις προς μία ήταν οι εγγραφές έναντι των διαγραφών στο μητρώο επιχειρήσεων

Τρεις προς μία ήταν οι εγγραφές έναντι των διαγραφών στο μητρώο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, για το 2019, και 4 προς 1 η αναλογία εγγραφών των «start-ups» έναντι των «λουκέτων» στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) του επιμελητηρίου.

Σε ανακοίνωσή του επιμελητηρίου σημειώνεται ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία είναι βελτιωμένη και αισιόδοξη η εικόνα των επιχειρήσεων-μελών του με έδρα τη πόλη του Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και των νησιών του Σαρωνικού, των Κυθήρων, της Λαυρεωτικής, αλλά και της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών στο Γ.Ε.ΜΗ., για το ΕΒΕΠ, το 2019 ήταν άλλη μια χρονιά με θετικό πρόσημο, κατά επιπλέον 596 επιχειρήσεων. Από την 1/1/19 έως και τις 31/12/19 στο Ε.Β.Ε.Π εγγράφησαν 888 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 840 ήταν συστάσεις νέων επιχειρήσεων.

Το 2019 είχαμε 327 επιχειρήσεις που λύθηκαν, μετέτρεψαν τη νομική τους μορφή ή μετέφεραν την έδρα τους, ενώ οι 244 από αυτές διέκοψαν οριστικά τη λειτουργία τους, λύθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.

Όπως υπογραμμίζεται, η αναλογία 3 προς 1 των εγγραφών-διαγραφών στο μητρώο του Ε.Β.Ε.Π. και, ιδιαιτέρως, η αναλογία 4 προς 1 των "start-ups" έναντι των "λουκέτων" στο Γ.Ε.ΜΗ., εύλογα δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για το νέο οικονομικό έτος. Η πειραϊκή επιχειρηματικότητα ξεκινά ενισχυμένη το 2020 και αναμένεται να αναπτυχθεί εντυπωσιακά τη νέα χρονιά, ακολουθώντας την εξέλιξη του πρώτου λιμανιού της Μεσογείου και την ελληνική ναυτιλία.

Το ΕΒΕΠ αναφέρει ακόμη ότι ξεκινά τη χρονιά με πληθώρα προγραμματισμένων ημερίδων και διεθνών φόρουμ, ενόψη και των «Ποσειδωνίων 2020».

Επίσης, εντείνει τις προσπάθειές του στη στήριξη και μεγέθυνση των οικογενειακών, αλλά και κάθε μορφής επιχειρήσεων του εμπορίου, της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, των logistics και των υπηρεσιών. Παράλληλα, επικεντρώνει τις παρεμβάσεις του στην επίτευξη όλων των επενδύσεων, αλλά και την επίσπευση των εμβληματικών έργων προς όφελος της επιχειρηματικότητας στις περιοχές ευθύνης του.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 15:37