Ευέλικτο ωράριο με μια επιπλέον εβδομάδα άδειας για τους υπαλλήλους της ΕΥ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, 12:52
Ευέλικτο ωράριο με μια επιπλέον εβδομάδα άδειας για τους υπαλλήλους της ΕΥ

Tο «EY Flex Day», ένα πρόγραμμα που παρέχει μειωμένα ωράρια εργασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε η ΕΥ Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου και μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου όλοι οι άνθρωποι της ΕΥ θα μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται τρεις ώρες λιγότερο κάθε εβδομάδα, δηλαδή 37 ώρες, ή εναλλακτικά να λάβουν το μειωμένο αυτό ωράριο ως επιπλέον ημέρες άδειας στο ίδιο διάστημα.

Επιπρόσθετα, όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΥ Ελλάδος, όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλά γραφεία ΕΥ στο εξωτερικό, θα λάβουν μία ακόμη ημέρα άδειας, την «EY day», την 4η Ιουλίου.

Με άλλα λόγια, κάθε μέλος της οικογένειας της ΕΥ στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, θα λάβει επιπλέον πέντε ημέρες άδειας συνολικά, ή μια εργάσιμη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο των πολιτικών διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης (Diversity & Inclusiveness) της εταιρείας, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία, με στόχο να σεβαστεί και να προσαρμοστεί στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε υπαλλήλου.

Η απόφαση

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΥ για τη μετάβαση σε ένα πιο ευέλικτο μοντέλο εργασίας, καθώς και στην επίτευξη καλύτερης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Για τον λόγο αυτόν, η επιλογή του μειωμένου ωραρίου παρέχεται για τρεις ολόκληρους μήνες, από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο, και όχι μόνο για τον Αύγουστο, ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με τις ανάγκες μελών της οικογένειας ή φιλικών προσώπων.

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή πρωτοβουλία, ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε:

«Η δύναμη της ΕΥ είναι οι άνθρωποί της, χάρη στον επαγγελματισμό και στη σκληρή δουλειά των οποίων η ΕΥ αναγνωρίζεται σήμερα ως η κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι, σήμερα, το μεγάλο ζητούμενο για όλους μας, κι αυτό απαιτεί μια εξατομικευμένη προσέγγιση που να σέβεται τις προσωπικές ανάγκες του κάθε εργαζόμενου.

Στο πλαίσιο αυτό, το "EY Flex Day" θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους ανθρώπους της ΕΥ Ελλάδος να περάσουν περισσότερο χρόνο με τους δικούς τους, όποτε αυτοί επιλέξουν, και να ξεκουραστούν μετά από μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, 13:12