Τα χρέη της Revlon ανέρχονταν στις 31 Μαρτίου στα 3,31 δισ. δολάρια, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό στην παρασκευή κραγιόν και βερνικιών νυχιών.

Η Revlon Inc δεν μπορούσε πλέον παρά να καταθέσει αίτηση πτώχευσης (υπαγωγή στο Chapter 11). Η αίτηση πτώχευσης έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Wall Street Journal ανέφερε πως η Revlon είχε ξεκινήσει συνομιλίες με τους πιστωτές εν όψει της επικείμενης λήξης του χρέους, για την αποφυγή χρεοκοπίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία εισήγαγε assets και υποχρεώσεις μεταξύ 1-10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την κατάθεση στο πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Οι πωλήσεις της Revlon αντιμετώπιζαν δυσκολίες εξαιτίας των προβλημάτων εφοδιασμού και μιας αποτυχίας να στραφεί άμεσα σε προϊόντα περιποίησης δέρματος τα οποία έχουν ζήτηση, χάνοντας χώρο στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων από startups που υποστηρίζονται από celebrities όπως η Rihanna και η Kylie Jenner.

Αντιθέτως, η ανταγωνιστική Coty Inc έχει κερδίσει μερίδιο της αγοράς, καθώς επενδύει για να βελτιώσει την προσφορά και να καλύψει την μετά την πανδημία αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα της (μάσκαρα και κραγιόν).
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης