Έσοδα - ρεκόρ για την ICAP Group το 2017

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, 12:09
Έσοδα - ρεκόρ για την ICAP Group το 2017
Στα ιστορικά υψηλά των €68,7 εκατομμύρια διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα έσοδα της ICAP Group το 2017, πετυχαίνοντας αύξηση €4,65 εκατομμύρια ή 7% έναντι του 2016.

Συγκεκριμένα, η ICAP Group, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι παρά τις αντιξοότητες των καιρών, τα έσοδα του ομίλου για το 2017 και τα μερίδια αγοράς στους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιείται, σημείωσαν ουσιαστική βελτίωση: Έτσι τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου έφτασαν τα €68,7 εκατομμύρια, που είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του.

Μεταξύ των επιτυχημένων έργων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα στο 2017, ο Όμιλος κάνει μνεία στον Τομέα Επιχειρηματικής Πληροφόρησης που εξυπηρέτησε γύρω στα 100.000 Business Reports με συνολική αύξηση των εσόδων κατά 6%.

Εισήγαγε με επιτυχία νέα προϊόντα & υπηρεσίες, όπως την πλατφόρμα ICAP B2B, το ICAP OnTheGo - το πρώτο mobile application επιχειρηματικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, την Kompass Public Tenders - online εργαλείο αναζήτησης διαγωνισμών παγκοσμίως και το Data.Prisma – εργαλείο Business Information ανάλυσης, ενώ η υπηρεσία Trade Exchange Program εμπλουτίστηκε με 200.000 ΑΦΜ εταιρειών.

Επίσης, εκτέλεσε σημαντικά νέα έργα για τη ΔΕΗ, την Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ και την Παγκρήτια Τράπεζα. Στην ελληνική αγορά αποδόθηκαν 2.137 αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας (Credit Ratings), ενώ εκπονήθηκαν συνολικά 48 κλαδικές μελέτες. Παράλληλα, η ICAP ως το μοναδικό ελληνικό Credit Rating Agency απέδωσε Solicited Credit Ratings, τα οποία χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και για την έκδοση ομολόγων στη νέα αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ειδική αναφορά γίνεται και στην απόδοση των People and Employment Solutions που ηγούνται στις αγορές Επιλογής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και δανεισμού Ανθρώπινου Δυναμικού. Το 2017, πάνω από 1.500 στελέχη συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ομίλου, ο Τομέας ανέλαβε σημαντικά έργα στελέχωσης στον κλάδο Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στους κλάδους IT, Ναυτιλίας και Ενέργειας, ενώ ανέπτυξε και εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της απόδοσης.

«Οι Υπηρεσίες Διάθεσης Προσωπικού σημείωσαν αύξηση εσόδων και κύριων πελατών ιδιαίτερα στον χώρο του IT Staffing, στις Τηλεπικοινωνίες, στον φαρμακευτικό και ασφαλιστικό κλάδο και στον τραπεζικό τομέα. Ο αριθμός των εργαζομένων που μισθοδοτεί η ICAP αλλά εργάζονται στους χώρους πελατών μας έφτασε τους 2.500»» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημαντική πρόοδο σημείωσε και ο Τομέας Μanagement Consultants, καθώς ανέλαβε και υλοποίησε με επιτυχία έργο NPLs στη Eurobank, έργα IFRS9 στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και Tokuda Bank Βουλγαρίας και επέκτεινε την επιτυχημένη συνεργασία του με την Τράπεζα Πειραιώς για το Πρόγραμμα Πιστότητας «yellow» & «yellowday».

Ανέλαβε επίσης συμβουλευτικά έργα σχετικά με Loyalty στη Μασούτης, για GDPR σε τρεις πελάτες, ενώ πρόσθεσε 15 νέους μεσαίους πελάτες στο πελατολόγιο του. Επίσης, υπεγράφη σύμβαση επέκτασης του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων με προϋπολογισμό €1.1 εκατ.

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν και οι υπηρεσίες Contact Center του Ομίλου τόσο σε επίπεδο οικονομικής απόδοσης όσο και στους δείκτες (KPIs) εμπειρίας του πελάτη, ισχυροποιώντας τη θέση του στην αναπτυσσόμενη αγορά των E-shops και της Ενέργειας. Τέλος, σημειώνεται ότι η 100% θυγατρική του Ομίλου, η Κύκλος Α.Ε. συνεχίζει τον αυξητικό ρυθμό ανάπτυξής της στη Διαχείριση Απαιτήσεων, ενώ εντός του 2018 αναμένει την έγκριση της αίτησής της για Άδεια Διαχείρισης των Κόκκινων Δανείων.

Παράλληλα, το 2017 η ICAP Group έλαβε σημαντικές διακρίσεις. Ενδεικτικά, ξεχώρισε ως SUPERBRAND στην Ελλάδα, 1η στην ευρεία κατηγορία «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες» και διακρίθηκε ως 1 στις 56 εταιρείες στην Οnes to Watch List για την Ελλάδα στα European Business Awards. Τέλος, η ICAP Advisory απέσπασε το ασημένιο βραβείο στα IMPACT BITE Awards, στην κατηγορία «Ειδικές Εφαρμογές για Εταιρείες».

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ευχαριστημένοι που και το 2017, μέσα σε μια τόσο δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, καταφέραμε να αυξήσουμε τα έσοδά μας και να πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες και ανθρώπους.

»Για το 2018 διατηρούμε την αισιοδοξία μας, θέτοντας στόχο την επίτευξη εσόδων €74 εκατ. από οργανική ανάπτυξη, ήτοι αύξηση 8%. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις εταιρείες - πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό μας, που αριθμεί 1.100 άτομα για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην ανάπτυξη του ομίλου μας».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, 13:12