Επενδύσεις σε υποδομές φυσικού αερίου που θα αναβαθμίσουν το σύστημα της Ελλάδας, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και ευελιξία εφοδιασμού της χώρας και της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβάνει το νέο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης (2021-2030) του ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Nicola Battilana, κατά την ομιλία του στο 3ο Athens Investment Forum.

O κ. Battilana αναφέρθηκε στις παραμέτρους που καθιστούν την Ελλάδα, ιδανική χώρα για την ανάπτυξη επιπλέον επενδύσεων στο δίκτυο φυσικού αερίου, με σημαντικότερη τη στρατηγική γεωγραφική θέση της, η οποία επιτρέπει στον ΔΕΣΦΑ να συνεργάζεται με άλλα δίκτυα (όπως ο ΤΑΡ και ο IGB) και να επεκτείνει τις δραστηριότητές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, επισήμανε ότι το νέο δεκαετές πρόγραμμα περιλαμβάνει επενδύσεις για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου, τη δημιουργία νέων σταθμών συμπίεσης και την ενίσχυση των ήδη υφισταμένων. Προβλέπει, επίσης, την ανάπτυξη των υποδομών που είναι απαραίτητες για τη διείσδυση του Small-Scale LNG (ssLNG) σε διαφορετικούς τομείς της αγοράς, όπως η ναυτιλία, καθώς και για την απόκτηση πρόσβασης στο φυσικό αέριο και από νέες περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία και η Δυτική Ελλάδα, ενώ έκανε και μια σύντομη αναφορά στο FSRU Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Poseidon Med II (PMII), το οποίο μελετά υποδομές ssLNG στους λιμένες της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου, ενώ ο λιμένας του Πειραιά προβλέπεται να ανεφοδιάζεται απευθείας από τη Ρεβυθούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης